• Načítám...
>

Pocitová mapa Prahy ukáže, jak se ve městě lidé cítí

  • 1. června 2021,
  • 14:17,
  • PRAHA,
  • Lenka Castillo

Hlavní město Praha spouští projekt celopražské pocitové mapy. Jedná se o nástroj pro zpětnou vazbu mezi veřejností, městem a městskými částmi. Zpracovaná data pak mají za cíl udělat z Prahy lepší místo pro život.

Reklama

Chcete ve Vaší městské části více zeleně či víte o zanedbaném místě? Nebo se někde necítíte zcela bezpečně? Právě pro řešení takových otázek spouští hlavní město s podporou městských částí a tentokrát i ve spolupráci s Národní sítí Zdravých měst ČR projekt pocitové mapy. Cílem je získat od veřejnosti zpětnou vazbu, aby bylo možné zlepšit kvalitu života ve městě jako celku. 

"My teď tu pocitovou mapu děláme na celou Prahu, takže na 22 velkých městských částí, pro některé z nich to bude první zkušenost a my se budeme snažit, aby se nějak naučili s těmi daty pracovat a aby potom ta práce s těmi daty vedla k těm pozitivním důsledkům," řekl Adam Zábranský (Piráti), radní hl. m. Prahy.

Veškerá data pro projekt poskytuje hlavní město, na jehož stránkách a na stránkách příslušných městských částí se v rámci pocitové mapy objeví osm celoměstských otázek. Jejich zodpovězení zabere patnáct minut. Podněty zpracovávají studenti z olomoucké univerzity a další organizace.  

"Do projektu je zapojena Univerzita Palackého v Olomouci, která zajišťuje celé technické řešení té mapové aplikace, realizují to místní geoinformatici a jinak dál plánujeme být v kontaktu s dalšími organizacemi, pro které budou samozřejmě zajímavé ty výstupy z pocitové mapy, to znamená IPR, TSK, policie, různé svozové společnosti a tak dále," řekla Radka Švíková, Národní síť Zdravých měst ČR. 

Projekt trvá od května do září. Poté se vyhodnotí výsledky a seznámí se s nimi městské části.

"Já bych chtěl poděkovat předem všem občanům, kteří se zapojí do tohoto projektu a kteří si najdou ten čas a ty pocity do té pocitové mapy zadají," řekl Adam Zábranský (Piráti), radní hl. m. Prahy.

Podle radního se jedná o cennou zpětnou vazbu od veřejnosti. Díky této pak Praha může lépe a efektivněji pracovat na celkovém zkvalitnění života ve městě.  

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu