• Načítám...
>

Trojdomí v Praze 6 bude sloužit dětem i seniorům

  • 2. června 2021,
  • 14:56,
  • PRAHA,
  • Jaroslav Šetlík

Dlouhá léta opuštěné trojdomí Šolínova v Praze 6 se dočká obnovy. Po rekonstrukci by měly prostory sloužit jak seniorům, tak i dětem. Počítá se také s využitím rozsáhlé zahrady.

Reklama

Dlouhá léta opuštěné trojdomí Šolínova v Praze 6 se dočká obnovy. Vedení pražského Magistrátu vypsalo architektonickou soutěž na rekonstrukci tohoto objektu, který by měl v budoucnu sloužit převážně seniorům.

"Mělo by tady vzniknout centrum služeb nejrůznějšího rázu - od sociálních přes sociálně - zdravotní až ke zdravotním službám, které budou určeny pro seniory a to v podobě terénní, Mělo by tady vzniknout zázemí pro terénní služby, měly by tady vzniknout nějaké kapacity ambulantních služeb, kam budou lidé přicházet na den a pak zase odcházet a část té kapacity bude určena také pro odlehčovací služby pobytového rázu a také pro bydlení s péčí," řekla Milena Johnová, radní hl. m. Prahy. 

"Praha 6 je populačně nejstarší MČ. Máme největší procento seniorů nad 60 i 80 let, těch pobytových služeb je málo, kapacity nestačí, senioři se často vozí i mimo město daleko od svých rodin a jsem moc rád, že se tady vytváří nový koncept nejen pobytových služeb, ale i takových těch služeb odlehčovacích. To znamená pro seniory, kteří jsou ještě nějakým způsobem soběstační, dokážou si pro ty služby přijít sami nebo s pomocí rodiny a nemusí tady trávit veškerý svůj čas," řekl Ondřej Kolář, starosta MČ Praha 6. 

Počítá se také s tím, že dům bude sloužit jak starší, tak i mladší generaci. Vzniknout by tu mělo také například zázemí pro aktivity určené dětem, ale i další služby. 

"Chtěli bychom tady mít kavárnu, ve které by se mohly potkávat jak generace, tak obyvatelé toho domu s místními obyvateli z okolí Dejvic," řekla Milena Johnová. 

Vítěz architektonické soutěže bude znám na podzim. Přáním magistrátu je dokončení stavebních prací v roce 2024. Na financování rekonstrukce by vedení hlavního města chtělo požádat o dotaci z investičního fondu Ministerstva práce a sociálních věcí.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu