• Načítám...
>

Léto Divadla Kalich zahájí premiéra Ivy Janžurové

  • 14. června 2021,
  • 16:15,
  • PRAHA,
  • Lenka Castillo

Přes šedesát večerních představení či koncertů a osm víkendových dopoledních pohádek odehraje na své letní scéně Divadlo Kalich. Program Prima Hvězdného léta pod žižkovskou věží odstartuje 30. června.

Reklama

Iva Janžurová, Pavel Zedníček, Sabina Remundová nebo Petr Čtvrtníček. Tyto, a další známé herecké tváře, se objeví v představeních, která odehraje Divadlo Kalich na své letní scéně. Připraveno je jich letos více než šedesát. Začíná se 30.června premiérou inscenace Pusťte mě ven. V hlavní roli právě s hereckou legendou Ivou Janžurovou.    

"My jsme si udělali takovou tajnou předpremiéru, ještě v době omezení u nás v Divadle Kalich. Pro velmi omezený počet diváků. A teď doufejme, že si ta hra zaslouží ten, to plné hlediště, a že se bude divákům líbit," uvedl Michal Kocourek, producent a majitel divadla Kalich.

"Já se na to těším a mám k tomu termínu i takový průzkumný problémy, protože jsem říkala tady úvodem, že deset prvních představení každé komedie je pro herce teprve dokončení práce, že teprve se setkáváme s ohlasem publika a korigujeme všechny naše nápady, jestli jsou dobré nebo jestli se mají vypustit, a tak dále. Tak já doufám, že to dopadne dobře, že se s tím publikem dobře sejdeme, a že se publikum bude i chvílema dobře bavit," konstatovala Iva Janžurová, herečka.

Na programu třetího ročníku Prima Hvězdného léta pod žižkovskou věží, bude novinek více. Půjde o nazkoušené inscenace, které nemohly být zatím řádně uvedeny.

"Novinky letní scény jsou hlavně ta premiéra Pusťte mě ven s paní Janžurovou. Potom vlastně premiéra Felliniho Silnice s Bárou Hrzánovou a s Radkem Holubem, kterou jsme taky prostě vlastně odehráli jenom jednou. Čtvrtého října před téměř rokem v podstatě. Dále bude z našeho komorního Kalichu zde uvedena premiéra, která se jmenuje Dokonalá fraška. A poté jsme chtěli i těm našim malým divákům nabídnout prostě program pro ně. Tudíž každou sobotu od deseti hodiny tady budou pro ně pohádky připraveny," doplnil Michal Kocourek, producent a majitel divadla Kalich.

Tradicí programu žižkovské letní scény jsou vedle divadla i akustické koncerty. Těšit se tak můžete na Jarka Nohavicu, Tomáš Kluse či Melody Makers. Divadlo Kalich plánuje Prima Hvězdné léto pod žižkovskou věží až d 17. září. Předprodej vstupenek je na webových stránkách divadlokalich.cz.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu