• Načítám...
>

Web bude přinášet informace o vzdělávání

  • 17. června 2021,
  • 16:19,
  • PRAHA,
  • Jaroslav Šetlík

Praha má nový webový portál, který informuje o vzdělávání v metropoli a jejím okolí. Web Praha školská, od loňského prosince, úspěšně testoval svůj provoz a začátkem června byl oficiálně převeden pod hlavní server pražského magistrátu. Na internetové stránce www.prahaskolska.eu, tak najdou žáci, jejich rodiče i učitelé a ředitelé škol, zajímavosti a aktuality z oblasti školství.

Reklama

Praha má nový webový portál, který informuje o vzdělávání v metropoli a jejím okolí. Web Praha školská od loňského prosince úspěšně testoval svůj provoz a začátkem června byl oficiálně převeden pod hlavní server pražského magistrátu.

"Je určen jak laické veřejnosti, to znamená rodičům a žákům, tak i našim učitelům a ředitelům. Všichni se tam dozví informace, které jsou relevantní pro ně. To znamená, že rodiče si mohou najít informace o různých školách. V čem jsou jednotlivé školy unikátní, kam poslat své děti. Děti zase například informace o neformálním vzdělávání. O kroužcích, o tom, co mohou dělat ve volném čase. A pro učitele a pro ředitele je to zase zdroj informací o tom, jaké granty vyhlašujeme jako hlavní město, do jakých kurzů dalšího vzdělávání se mohou přihlásit, případně se síťovat s dalšími školami," konkretizoval Vít Šimral, radní hl. města Praha. 

Web spravuje Pražský inovační institut ve spolupráci se Smíchovskou střední průmyslovou školou a gymnáziem. Její studenti stránky naprogramovali a dále ho rozvíjí a podílí se na jeho obsahu.

"To znamená, že náš Mediální dům Preslova, který jsme zřídili při naší škole, vytváří videa, podcasty i články. Takže se podílíme vlastně i tímto způsobem. A já jsem strašně rád, že pan radní dal tu důvěru v ty studenty, protože pro ty studenty je to jednak možnost třeba si přivydělat nějakou tu korunu, místo aby dělali třeba nějakou neodbornou brigádu. A za druhé se oni sami učí prakticky, vzdělávají se, rozšiřují své dovednosti a znalosti," doplnil Radko Sáblík, ředitel Smíchovské střední průmyslové školy a gymnázia. 

Na obsahu webu pracují i žáci z ostatních škol. Přidávat se stále mohou i další, kteří by se rádi na tvorbě a rozvoji tohoto webu podíleli.


Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu