• Načítám...
>

Cisterny od PVK vám napustí zahradní bazén

  • 24. června 2021,
  • 8:12,
  • PRAHA,
  • Lukáš Kubát

Sezóna koupání je tady a k ní patří i napouštění zahradních bazénů. Správné napouštění ale může být problém. PVK proto doporučují nenapouštět vodu z vodovodní sítě, ale objednat si cisternu s vodou.

Reklama

Léto je tady s ním i horké teploty a k nim patří i koupání. Sezóna napouštění domácích bazénů, tak právě vrcholí. Pražské vodovody a kanalizace doporučí a nabízejí zákazníkům, napouštění zahradních bazénů vodou přímo z cisteren.

"Je to velice jednoduché. Podívá se na naše webové stránky pvk.cz. Tam v sekci služby najde kontakt na pána, který má toto u nás na starosti. Buď e-mailem nebo telefonicky si tu službu objedná a my k němu, k tomu zákazníkovi dorazíme. Nejnižší sazba je osmnáct set korun za cisternu, která má objem devět kubíků. Je to do vzdálenosti deseti kilometrů od naší základny, kterou máme v Hostivaři. Ta cena pak rostě tím, jak bychom tu vodu dováželi na delší vzdálenost," konkretizoval Tomáš Mrázek, tiskový mluvčí PVK.

Veřejná vodovodní síť totiž není pro napouštění domácích zahradních bazénů vhodná. Existuje hned několik rizik a nebezpečí.

"Vodovodní řad není primárně určen k napouštění zahradních bazénů. Může tam dojít k poklesu tlaku u okolních obyvatel. Také pokud pustíte velmi rychle tu vodu, tak se mohou uvolnit různé sedimenty, a ta voda v bazénu může být zakalená," upozornil Tomáš Mrázek, tiskový mluvčí PVK.

Pokud se rozhodnete bazén přeci jen napouštět z veřejného vodovodu, měli byste dbát na několik pravidel.

"Ideálně mimo tu nejvyšší odběrní špičku. Nejlepší je to mezi jedenadvacátou a pátou hodinou ranní," dodal Tomáš Mrázek, tiskový mluvčí PVK.

Vodu byste také měli napouštět pomalu, takzvaně napůl kohoutku, aby nedošlo k poklesu tlaku ve vodovodní síti nebo už ke zmíněnému uvolnění sedimentu.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu