• Načítám...
>

Praha spouští další kampaň na podporu očkování

  • 24. června 2021,
  • 11:08,
  • PRAHA,
  • Lukáš Kubát

Praha spouští další kampaň, která má podpořit očkování v hlavním městě. Ta je zaměřená především na mladší ročníky, u kterých není o očkování takový zájem. Čísla za poslední dny totiž ukazují, že nad koronavirem nemáme zdaleka vyhráno.

Reklama

Virohrady, Stěrminál nebo Chorloj. Hlavní město startuje další kampaň, která má podpořit zájem o očkování proti koronaviru.

"Chtěli jsme kampaň, která pochopitelně upoutá pozornost, jinak by to nedávalo vůbec žádný smysl. Chceme upoutat pozornost zejména mladších ročníků, protože tam vidíme, že ta rezerva v těch registracích na očkování je asi největší. Takže podle toho je ta kampaň koncipována. Je to pokračování vlastně té předchozí kampaně. Je to ve spolupráci a agenturou DDB Prague, která nám zpracovala ty vizuály zadarmo," Zdeněk Hřib, primátor hl. města Prahy.

Nad koronavirem totiž zdaleka vyhráno nemáme a po poklesu začínají čísla, v posledních dnech, opět růst. Což potvrzuje i reprodukční číslo. Tedy počet lidí, které v průměru jeden pozitivní nakazí.

"Na konci minulého týdne to bylo 1,34, nejvíce v České republice. Zdá se, že je to obdobná situace jako loni, začátkem roku, kdy z nepochopitelných důvodů najednou přestal pokles a začal nárůst. A my si myslíme, že to je samozřejmě tou Deltou, která je daleko nakažlivější, a která zkrátka bohužel prorazila. Já budu moc ráda, když se nám podaří přimět stát, aby začal efektivně s tou situací něco dělat," upozornila Milena Johnová, radní hl. města Prahy.

Nakažlivější Delta nebo také indická mutace, se podle všeho tak v hlavním městě šíří a bezpečnostní rada Prahy přijala na svém zasedaní jasné usnesení.

"Které vyzývá vládu k tomu, aby zachovala respirátory v MHD, aby více sekvenovala. Teď by měly být sekvenovány všechny vzorky, které byly zjištěny jako pozitivní na výskyt mutací. A také, aby zlepšila formuláře, které používá hygiena," dodal Zdeněk Hřib, primátor hl. města Prahy.

Cestující, kteří přijíždějí do Česka, totiž doposud nemusí uvádět přesnou adresu pobytu. Proto nemohou být dobře kontrolováni, případně trasováni.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu