• Načítám...
>

Botanická zahrada zve na akci Nedělní sklep

  • 29. června 2021,
  • 11:26,
  • PRAHA,
  • Lenka Castillo

Botanická zahrada hl. m. Prahy zve do vinice sv. Kláry a do místního vinného sklepa. V rámci akce Nedělní sklep, zde probíhají komentované prohlídky a ochutnávky různých odrůd vín.

Reklama

Na prohlídku vinice sv. Kláry, a také zdejšího sklepa, vás zve Botanická zahrada hl. města Prahy. V rámci akce, kterou pro vás připravila, se můžete nejen dozvědět více o místních vínech, ale také se zde něčemu přiučit.

"Jsou to prohlídky nazvané Nedělní sklep, kdy ti návštěvníci mohou přijít a poznat tu výrobu vína, a to jak se to tady pěstuje a vyrábí vlastně úplně od začátku až po tu finální podobu, kdy to dostanou v té sklence nalité," popsala Eliška Muchnová, vedoucí vinotéky Botanické zahrady hl. m. Prahy.

Vstupenka na akci Nedělní sklep zahrnuje komentovanu prohlídku sklepa a ochutnávku dvou vzorků místních vín. Také prohlídku venkovních expozic botanické zahrady včetně Fata Morgany.

A zde se různé odrůdy vín z vinice sv. Kláry zpracovávají. Bílá a růžová pak kvasí v těchto nerezových tancích. Červená vína jsou ještě navíc přečerpána do dubových sudů, kde zrají minimálně dva roky. Ve sklípku aktuálně dominují Rulandské modré a Ryzlink rýnský. V nedaleké vinotéce jsou pak k prodeji.

"Tady, přímo u nás ve vinotéce, mohou návštěvníci ochutnat už téměř kompletní ročník 2020, včetně těch dominantních odrůd Ryzlinku a Rulandského modrého. Případně, pokud toho chce ochutnat více, tak má možnost na veřejných degustacích, které vypisujeme," upozornila Eliška Muchnová, vedoucí vinotéky Botanické zahrady hl. m. Prahy.

Přihlásit se na ně můžete prostřednictvím webových stránek botanické zahrady. Pokud ale raději píšete e-maily, pak je tu pro vás tato adresa: vinoteka@ botanicka.cz. Ročník 2020 stojí za to ochutnat. Je velmi svěží, velmi lehký a po předchozích tropických létech absolutně suchý.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu