• Načítám...
>

Klusácké dostihy budou mít velkou zahraniční účast

  • 1. července 2021,
  • 10:51,
  • PRAHA,
  • Lukáš Kubát

Už tuto sobotu bude závodiště ve Velké Chuchli patřit klusáckých dostihům. Na své si tentokrát přijdou i diváci, kteří už konečně mohou do ochozů. Tyto závody budou i s velkou zahraniční účastí.

Reklama

V sobotu čeká závodiště ve Velké Chuchli už sedmé, letošní klusácké odpoledne. Tentokrát budou moci na tribuny usednou i fanoušci klusáckých závodů.

"Už probíhá za účasti diváků. Už ta bezpečnostní opatření, kterými jsme museli procházet v těch prvních dvou měsících sezóny, nejsou tak velká. Nicméně třeba v uzavřených prostorách je nutná rouška nebo spíše respirátor. Bezpečnostní opatření, jako že se dezinfikují madla u dveří a podobně," uvedla Michaela Zemanová, členka výboru České klusácké asociace.

Během dostihového odpoledne se poběží celkem sedm dostihů.

"Hlavním vrcholem je Velká dubnová cena hlavního města Prahy. Ten název sice v tuto chvíli zní divně, že vlastně už jsme v červenci, nicméně tento dostihový den se měl původně uskutečnit v polovině dubna. Ale kvůli vládním opatřením, v souvislosti s pandeimií koroaviru, jsme ho museli, tento dostihový den, přeložit až na červenec. Je to velice zajímavý dostih, kde startuje jeden z největších kandidátů letošního Českého klusáckého derby. V jedenácti startech neporažený Kane Fortuna, který se v tomto dostihu postaví výborným, starším soupeřům," popsala Michaela Zemanová, členka výboru České klusácké asociace.

Tyto dostihy budou mít i velkou zahraniční účast, když přijede několik německých klusáků.

"Tentokrát jich přijede na naše dostihy celkem devět a v jejich sulkách uvidíme tři velice známé německé jezdce. To je asi největší počet německých koní, který se u nás, v rámci jednoho dostihového dne, zúčastní," upozornila Michaela Zemanová, členka výboru České klusácké asociace.

Pokud tak v sobotu 3. července dorazíte na závodiště ve Velké Chuchli, určitě se budete mít na co koukat.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu