• Načítám...
>

Botanická zahrada zve na expozici Severní Ameriky

  • 22. července 2021,
  • 9:55,
  • PRAHA,
  • Jaroslav Šetlík

Součástí botanické zahrady je také expozice věnovaná Severní Americe a severoamerickým polopouštím. K vidění zde jsou stovky druhů rostlin, charakteristických pro tuto lokalitu. Expozici najdete v horní části botanické zahrady, poblíž vstupu ze sídliště Bohnice.

Reklama

Nasát atmosféru Severní Ameriky můžete, aniž byste opustili hranice hlavního města. Stačí zavítat do pražské botanické zahrady, a tam zamířit do jedné z geografických expozic.

"Tady konkrétně, jsme poblíž severoamerické stébelné prérie a expozice Severoamerické polopouště. Je tady mnoho desítek druhů rostlin, právě z oblasti té sušší Severní Ameriky. To znamená z jihu, středozápadu. V tuto dobu třeba nádherně kvetou prérijní trvalky typu echinacey, třapatkovky. Známe je jako i léčivé rostliny. Nebo plamenky, záplaváky a řada dalších druhů," popsal Petr Hanzelka, kurátor sbírek Botanické zahrady hl. m. Prahy.

Za návštěvu v této expozici rozhodně stojí část, která je věnována severoamerické polopoušti.

"Kde v tuto chvíli kvete několik druhů juk, mohutných, severoamerických trvalek. Návštěvníci tady uvidí i celou řadu zimovzdorných kaktusů, což také není úplmě běžné v našich podmínkách, aby vlastně tyto rostliny byly k vidění ve venkovních expozicích. Rozhodně je tady zajímavá sbírka i poddruhů těchto, původem severoamerických trvalek. Právě zmiňované třapatkovky, echinacey, rudbekie, záplaváky, zavinutky. Prostě obrovská spousta rostlin, které právě v tom plném létě jsou v květu," dodal Petr Hanzelka, kurátor sbírek Botanické zahrady hl. m. Prahy.

Stovky druhů rostlin, charakteristických pro Severní Ameriku, najdete v horní části botanické zahrady, poblíž vstupu ze sídliště Bohnice.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu