• Načítám...
>

Botanická představuje jedovaté, pokojové rostliny

  • 23. července 2021,
  • 15:37,
  • PRAHA,
  • Jaroslav Šetlík

Pražská botanická zahrada připravila další výstavu. Tentokrát je zaměřena na pokojové, jedovaté rostliny. Návštěvníci se s nimi mohou seznámit, ve skleníku Fata Morgana, až do 12. září.

Reklama

Pražská botanická zahrada si pro své návštěvníky připravila další výstavu. Ta bude, podobně jako ostatní v letošním roce, věnována jedovatým rostlinám. Ve skleníku Fata Morgana se budou moci lidé seznámit s těmi nejznámějšími, pokojovými.

"Návštěvník tady bude mít možnost se dozvědět, jaké jedovaté rostliny doma má, anebo jaké jedovaté rostliny se běžně pěstují. Popřípadě i nějaké takové exotičtější, se kterými se sice setká málokdy, ale které patří mezi ty hodně nebezpečné a pověstné," uvedla Romana Rybková, kurátorka tropických rostlin.

Nejčastější, jedovatou, pokojovou rostlinou, kterou lidé doma mají, je klívie. I ta, najde na této výstavě své místo. Spolu s ní i desítky dalších.

"Ne každý si uvědomí, že je to poměrně dost jedovatá rostlina. Dále, k nejjedovatějším kytkám v bytě, patří třeba difenbachie. Mezi takové málo známé, třeba o Vánocích si skoro každý koupí brambořík nebo nějaké další hlíznaté rostliny. Z těch hlíznatých a cibulovin jsou jedovaté skoro všechny, takže pozor na to," upozornila Romana Rybková, kurátorka tropických rostlin.

Květiny budou ve skleníku vystavené. Návštěvníci se s nimi budou moci seznámit, ale také za pomoci připravovaných, naučných panelů.

"Budeme mít rozmístěny cedulky u rostlin, které jsou nějakým způsobem jedovaté. Třeba i ty vzácnější, se kterými se patrně v bytě nesetkají, ale mohou si o nich třeba přečíst někde, nebo to mají v křížovce," dodala Romana Rybková, kurátorka tropických rostlin.

Výstava Nechte jedy na pokoji, bude ve skleníku Fata Morgana k vidění vždy během otevírací doby, a to až do 12. září.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu