• Načítám...
>

Balzerová, Pazderková a Šoposká jsou Holky jako květ

  • 14. září 2021,
  • 15:20,
  • PRAHA,
  • Marek Tereba

Standing ovation je bez pochyby pro herce tím největším uznáním. Když publikum, plné stojících lidí, zažijí na premiéře je to o to lepší pocit. Holky jako květ si ho užily zaslouženě. O koho šlo? Podívejte se na reportáž.

Reklama

Koronavirová opatření jsou konečně na ústupu a s premiérami se v divadlech roztrhl pytel. My jsme se na jednu také vydali do divadla Studio DVA.

V hlavních rolích se představily Eliška Balzerová, Iva Pazderková a Marika Šoposká jako babička, matka a dcera. Diváky nechávají nahlédnout do svých všedních životů. Bez zbytečného sentimentu a s velkou dávkou humoru.

"Ta moje postava není ani důležitá jako to, že ta hra je napsána tak, že mi vlastně, žádná z nás nehrajeme tu svoji postavu, ale tu druhou a tu třetí. Takže jedna je na jevišti a hraje ty dvě druhé, a tak se střídáme v těch monolozích. Ta moje paní je taková, jak jsem se snažila ji zahrát. Společného tam máme mnoho, mnoho je samozřejmě napsáno. Byla tady dnes autorka a byla velmi spokojena, ačkoli nerozumněla slovo česky, tak řekla, že si to krásně užila. A říkala, že byla nadšena. Takže nás pochválila, tak můžeme být štastní," popsala Eliška Balzerová, herečka.

"Tady vůbec nezáleží na tom, jestli jste žena, muž nebo kdokoli jiný. Jde o to, prostě že to je tak dobře napsané, že málokdo tam nenajde nic co by neprožil nebo s čím by se nemohl ztotožnit. My, když jsme to četly poprvé před dávnou, dávnou dobou, tak my s Eliškou jsme to nedočetly ani, protože jsme plakaly. Je to moc silné. A samozřejmě jsme se smály. To je fakt. Jako minimálně větší část je legrační. Přijďte. Nebojte se," konstatovala Iva Pazderková, herečka.

"Měla jsem strašné nervy. Ale když jsem jela do divadla, tak jsem neměla nervy. Vystresovaly mě až tady, moje kolegyně dvě, které sem pořád chodily a říkaly: 'Premiéra, premiéra!'. Tak jsem se začala bát. Takže jsem měla nervy a teď už si to jen užívám a jsem dojatá, že to máme za sebou," řekla Marika Šoposká, herečka.

"Já myslím, že v tomto věku jsem byla dost podobná. Že jsem neměla žádné zábrany a do všeho jsem šla po hlavě jako Amber," přiznala Marika Šoposká, herečka.

V představení se najde opravdu každý a během večera se vystřídají snad všechny emoce. I když smích většinu času převládá. 

ANKETA

Na závěr představení si herečky užily zaslouženou standing ovation. Pokud si i vy chcete užít nejlepší irskou hru roku, letos se Holky jako květ budou hrát ještě šestkrát. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu