• Načítám...
>

Muzeum iluzivního umění nabízí tři patra atrakcí

  • 15. října 2021,
  • 11:53,
  • PRAHA,
  • Marek Tereba

S další reportážní návštěvou míříme hned naproti jedné z ikon centra Prahy. Přímo na Staroměstském náměstí se nachází první české muzeum zaměřené na iluzivní umění a trick-art. Co vás tam čeká? Podívejte se na naši pozvánku.

Reklama

Máte rádi selfíčka a zábavné fotky? Tím pádem vyražte do Muzea iluzivního umění v samotném centru Prahu. Kromě několika desítek atrakcí, které se rozkládají na poleš tisíc metrů čtverečních budete mít jedinečnou možnost užít si výhled na Staroměstský orloj bez davu turistů. 

"Muzeum iluzivního umění a trick-artu to je první muzeum svého druhu v České republice. Nachází se přímo naproti orloji na Staroměstském náměstí. Bylo založeno v roce 2018 Jakubem Bechyněm a Johatanem Hoffmannem. Exponáty v Illusion Art Museum Prague přináší historické techniky vytváření uměleckých iluzí do doby selfie a sociálních médií jedenadvacátého století. Vybízí návštěvníky ke hře a interakci s vystavenými díly," popsala Lidija Kovarik, ředitelka muzea.

Budete si moci vyzkoušet reverzní perspektivu a v dílech poznáte slavné osobnosti. Třeba z bot a podrážek vyrobenou hlavu Tomáše Bati.

"Dále si návštěvníci mohou vyzkoušet techniku Light Art," upozornila Lidija Kovarik, ředitelka muzea.

Namalovat nebo napsat můžete co vás napadne. Nebo něco, co máte rádi. I já jsem si to vyzkoušel. A muzeum navíc chystá jednu novinku. 

"Teď otevíráme první NFT výstavu, první výstavu v Evropě, která se bude nacházet ve sklepě z dvanáctého století. V budově, kde se nacházíme. Je to dům U Červené lišky. NFT je umění budocnosti. Je to nový fenomém digitálníh světa," dodala Lidija Kovarik, ředitelka muzea.

Muzeum můžete navštívit každý den mezi 9 až 19 hodinou. Veškeré informace najdete na stránkách: iamprague.eu. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu