• Načítám...
>

Horečka sobotní noci se vrací do Divadla Kalich

  • 5. listopadu 2021,
  • 12:06,
  • PRAHA,
  • Jaroslav Šetlík

Na jeviště Divadla Kalich se vrátil muzikál Horečka sobotní noci. Kromě známých hitů Bee Gees se mohou diváci těšit i na skvělá herecká vystoupení Jana Kříže, Markéty Procházkové, Romana Tomeše, Michala Pleskota a dalších.

Reklama

Pět let od derniéry a sedm let od české premiéry se na jeviště Divadla Kalich vrátí legendární muzikál s hity Bee Gees Horečka sobotní noci v režii a choreografii Jána Ďurovčíka. Obnovená premiéra se konala u příležitosti oslav dvaceti let fungování divadla. 

"Pro mě osobně je Horečka sobotní noci veliká výzva, vždy byla a vždy bude. Jsem rád, že jsme to dnes zvládli a že i po těch letech se nám to povedlo oprášit a přinést zase zpět divákům, protože ten titul je úžasný. Je to fantastická muzika, je to spousta tance a pohybu, ale je to i strašně silný příběh, má to obrovské srdíčko, ty postavy jsou napsané tak, že je radost se jimi nechat provést tím dějem," řekl Jan Kříž, herec. 

Cesta divadla Kalich k tomuto muzikálu nebyla nijak jednoduchá. Majitelé práv poskytují licenci po zvlášť podrobném studiu lokální produkce a právě pražské divadlo bylo první ve střední a východní Evropě, komu se práva k Horečce podařilo získat. A co je podle hlavních představitelů na celém muzikálu to nejtěžší?

"Skloubit ten tanec s tím zpěvem je věc jakoby řemeslná, která má nějaké své zákonitosti a s tím se člověk musí nějak jakoby poprat, ale myslím si, že nejtěžší pro mě je, protože ta postava je opravdu dobře napsaná a má svůj příběh a má co říci, tak právě nezahltit sám sebe touto řemeslnou stránkou, která by měla být pod tím a měla by být určitou samozřejmostí, i když je náročná. Hlavní je lidem převyprávět ten příběh samozřejmě v doprovodu těch choreografií, té hudby, i toho zpěvu a všeho, ale hlavní je ten příběh a to vyprávění, protože ten příběh je nádherný," řekl Jan Kříž. 

"Myslím si, že tady jsou jak těžké písničky, tak dialogy také nejsou jednoduché, aby byly uvěřitelné a tanec už vůbec není jednoduchý. Nevím, jestli je nejtěžší. Myslím si, že kombinovat je to nejtěžší. Musí se najít ty lidi, kteří mají všechny ty tři složky, což třeba náš Honza Kříž má," řekla Markéta Procházková, herečka. 

Mimo Jana Kříže a Markéty Procházkové se na jevišti objeví také další tváře divadla Kalich, jako například Roman Tomeš, Zbyněk Fric, Michal Pleskot a další. I díky jejich hereckým výkonům čeká na diváky nezapomenutelná atmosféra.

"Myslím si, že diváci by měli dorazit na Horečku sobotní noci, protože je to naprosto výjimečný titul, je to nádherný muzikál, nádherný příběh, nádherná hudba a myslím si, že každý večer, když to hrajeme, je obrovský zážitek pro nás na jevišti, i pro lidi v hledišti. Vždy je krásná atmosféra a myslím si, že to fakt stojí za to," řekl Jan Kříž. 

Naplánovaných představení Horečky sobotní noci v divadle Kalich je zatím pouze pár. Konkrétní termíny zjistíte na webových stránkách divadla.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu