• Načítám...
>

PVK upozorňují na řádné zabezpečení vodoměrů

  • 26. listopadu 2021,
  • 13:44,
  • PRAHA,
  • Jaroslav Šetlík

Několik set vodoměrů poškozených mrazem musí každoročně Pražské vodovody a kanalizace měnit svým zákazníkům. Každý zákazník, který dostatečně nezabezpečí vodoměr proti mrazu, si nový vodoměr musí uhradit sám. Ti, co však tuto situaci nepodcení, si ušetří zbytečné starosti i peníze.

Reklama

S blížícím se nástupem zimního období hrozí poškození vodoměrů. PVK proto doporučují svým zákazníkům řádné zabezpečení. Vodoměr mohou poškodit zejména teploty pod bodem mrazu.

"Doporučujeme řádně zabezpečit vodoměry, protože pokud dojde k poškození a k následné výměně, tak si tu výměnu zákazník platí sám a bavíme se o řádu stovek korun nebo možná i jednotek tisíc korun," řekl Tomáš Mrázek, tiskový mluvčí PVK.

Pokud je vodoměr umístěn ve venkovním prostoru ve vodoměrné šachtě, doporučuje se na něj dát krycí vrstva izolačního materiálu.

"Ten vodoměr by měl být pokryt nějakou polystyrenovou deskou nebo drceným polystyrenem celá ta šachta zasypána," řekl Tomáš Mrázek. 

Nízké teploty byste neměli podceňovat ani v případě, že máte vodoměr v domě. Zvlášť pokud pánujete odjet na delší dovolenou nebo se jedná o chatu, kterou využíváte pouze během letní sezóny.

"Pokud jste v objektu, který dlouho nebudete využívat v zimě, tak je ideální celou tu vodoměrnou soustavu vypustit, pokud máte venku ten vodoměr, tak zajistit tak, aby se k němu nedostala voda," řekl Tomáš Mrázek. 

V případě, že dojde k poškození vodoměrů v důsledku nízkých teplot a špatné ochrany, volejte neprodleně na zákaznickou linku 840 111 112. Následně k vám budou vysláni technici, kteří závadu opraví.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu