• Načítám...
>

Praha i letos pomáhá lidem bez domova

  • 10. prosince 2021,
  • 14:02,
  • PRAHA,
  • Dagmar Kopečková

Hlavní město i letos spouští zimní humanitární pomoc lidem bez přístřeší. Každoročně se do akce zapojí velké množství organizací. Hlavním koordinátorem je Centrum sociálních služeb.

Reklama

Praha opět spustila zimní humanitární pomoc lidem bez přístřeší. Opatření jim pomáhají přečkat mrazivé dny a zejména noci v přijatelných podmínkách. Hlavním koordinátorem je Centrum sociálních služeb, které je příspěvkovou organizací hlavního města. 

"Spolupracujeme samozřejmě s celou řadou dalších organizací. Ta zařízení provozují organizace, které běžně vykonávají sociální služby, ovšem pro to zimní období ten rozsah těch služeb a zařízení se významně rozšiřuje," řekl Filip Pospíšil, Centrum sociálních služeb.

Na spolupráci se podílí mimo jiné organizace Naděje či Armáda spásy. Zapojeny jsou ale například i Zdravotnická záchranná služba nebo Městská policie. Pomoc zahrnuje otevření dočasných ubytovacích zařízení, nebo například rozšíření provozu denních center. Konkrétně je letos zajištěno více než 500 lůžek v noclehárnách. 

"Ta informace o těch službách se mezi nimi rozšíří a nebo jsou informováni také terénními pracovníky, případně Městskou policií a dalšími institucemi," řekl Filip Pospíšil, Centrum sociálních služeb. 

Život lidí bez přístřeší však kromě mrazů ohrožuje i pandemie. 

"Spouštíme v tom zimním období dodatečné kapacity pro karanténu a izolaci osob, které byly pozitivně testované, ale jejich příznaky nejsou tak závažné, aby vyžadovaly hospitalizaci," řekl Filip Pospíšil, Centrum sociálních služeb.

Zimní humanitární pomoc by měla fungovat do 31. března. V případě přetrvávajících mrazů nebo nepříznivé epidemické situace může být prodloužena do konce dubna.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu