• Načítám...
>

Praha 2 pokračuje v sérii venkovních her

  • 6. ledna 2022,
  • 11:22,
  • PRAHA,
  • Jaroslav Šetlík

I v letošním roce bude druhá městská část pokračovat v sérii venkovních her s názvem Putování Prahou 2. V zábavné hře se mohou Pražané vydat například Po stopách Josefa Lady či si připomenout významné události, které s městskou částí souvisí. Naučná hra je určena pro všechny hráče, a to bez rozdílu věku.

Reklama

I v letošním roce bude druhá městská část pokračovat v sérii venkovních her s názvem Putování Prahou 2. Již v těchto dnech se tak Pražané mohou vydat po nově připravených trasách.

"Navazujeme na Putování za Ludmilou, které mělo úspěch v loňském roce a letos o Vánocích jsme otevřeli dvě nové trasy. Ta první je po betlémech v deseti kostelích Prahy 2, a ta druhá vede Po stopách Josefa Lady, kolem Nového města a Podskalí, kde dlouhá léta žil a tvořil," popsal Jaroslav Šolc, místostarosta MČ Praha 2.

V plánu jsou také další trasy. Ty bude městská část odkrývat v průběhu celého letošního roku a navazovat budou na významné události.

"Máme v plánu trasu po Královských Vinohradech, po stopách Milady Horákové, která zde na mnoha adresách žila a působila. Je to v souvislosti s tím, že budeme odhalovat pamětní desku Milady Horákové na jejím rodném domě. A čekají nás další významná výročí, jako osmdesát let Anthropoidu. K tomu chceme dělat také trasu. Případně založení Sokola, také zajímavá trasa. Nápadů je určitě dost, uvidíme, co všechno stihneme v letošním roce a hlavně se budeme těšit, že to bude bavit a zajímat lidi," upozornil Jaroslav Šolc, místostarosta MČ Praha 2.

Hra je zároveň doplňkem Encyklopedie Prahy 2, která mapuje zajímavá místa v městské části. Putování se může zúčastnit každý bez rozdílu věku.

"Je to samozřejmě určeno především pro tu generaci, která už se přátelí s chytrými mobily. Takže chodí s mobilem a můžou otázky a celé luštění dělat na trase. Ale nezapomínáme ani na seniory, kteří se také rádi podobných věcí účastní, takže vydáváme i verze her nebo přinejmenším otázek i v tištěné podobě," doplnil Jaroslav Šolc, místostarosta MČ Praha 2.

Brožury si mohou zájemci vyzvednout v Infocentru Prahy 2 , v přízemí radnice na náměstí Míru. Na toto místo je možné je následně také odevzdat vyplněné. Více informací naleznete na webu: putovani.praha2.cz.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu