• Načítám...
>

Policie se snaží chránit seniory při užívání internetu

  • 3. února 2022,
  • 21:36,
  • PRAHA,
  • Marek Tereba

Koronavirová doba přesunula na internet nejen pracující, ale často i seniory. Ti takto komunikují se svými blízkými, ale také třeba nakupují. Jak nakupovat přes internet bezpečně? Nejen o tom informuje nový projekt Krajského ředitelství Policie v hlavním městě.

Reklama

Senioři v síti. To je nový projekt, který vytvořilo oddělení prevence Krajského ředitelství Policie v Praze ve spolupráci s ministerstvem vnitra. 

"Je to program, který provádí seniory online světem. To znamená, že se zaměřujeme jak na sociální sítě, to znamená, jak se mají senioři bezpečně pohybovat na sociálních sítích, jak je mohou využívat a také dáváme rady například, jak se chovat, když se setkají s nějakým kybernetickým útokem," řekla Iveta Nácovská, koordinátor prevence PČR.

Prevence pamatuje i trend doby. Tedy nakupování na internetu. To je sice z hlediska pandemie bezpečné, může se ale stát zároveň nebezpečným. 

"V minulých letech, zejména tedy od roku 2019, kdy začala pandemická situace, senioři bojují s platbami na internetu, to znamená, že z velké části začali nakupovat přes internet a právě platební metody, které jdou přes internet, jsou problémové pro všechny seniory," řekla Iveta Nácovská, koordinátor prevence PČR.

Pokud byste se chtěli zapojit i vy, nebo znáte seniory, kteří bojují s internetem, můžete sebe i je do prevence také zapojit. 

"Naše preventivní programy jsou v rámci přednáškové činnosti, s tím že buď tedy naleznou občané Prahy informace na městských částech, se kterými spolupracujeme a tam následně v nějakém období udělám přednášky, informace také lze získat na stránkách policie, kde na stránkách Oddělení prevence krajského ředitelství jsou informace právě pro seniory v síti," řekla Iveta Nácovská, koordinátor prevence PČR.

Pokud byste chtěli prevenci uspořádat právě u vás, můžete oddělení prevence kontaktovat na e-mailové adrese krpa.prevence@pcr.cz, nebo na telefonu 974 825 287. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu