• Načítám...
>

Netradiční představení přibližuje tvorbu Jana Nerudy

  • 20. února 2022,
  • 20:02,
  • PRAHA,
  • Jaroslav Šetlík

Krátké, stručné a hlavně vtipné představení Jana Nerudy ve slovní přestřelce dvou "průvodkyň" přímo před domem spisovatele v Nerudově ulici 47, to je projekt Knížkou po palici. Ten vznikl v době tvrdého lockdownu z touhy něco tvořit. Ovšem přerostlo to ve velký zájem diváků a autoři proto chystají další spisovatele a spisovatelky představit ve stejném duchu opět venku v Praze, na místech s nimi spjatými.

Reklama

Knížkou po palici. To je název krátkého pětatřiceti minutového představení Jana Nerudy ve slovní přestřelce dvou "průvodkyň" přímo před domem spisovatele v Nerudově ulici číslo 47.

"Toto krátké představení vzniklo z touhy něco tvořit v době prvního lockdownu, protože já jsem točila film Slovo, kde mám nádhernou roli, ale divadelní představení jsme žádné nezkoušeli, ani nehráli. Najednou jsme měli s Gábinou Míčovou obě takový velký přetlak a proto jsme dělaly takové dlouhé procházky po Praze a jednou se Gábina zastavila a řekla, že by bylo dobré číst před domy lidí, kteří tam žili, číst jejich věci a udělat to nějak vtipně, abychom nalákali a upozornili na dobré spisovatele a básníky," řekla Gabriela Mikulková, autorka projektu.

Tři měsíce od prvotního nápadu se odehrálo první představení. Jeho opakování je naplánováno vždy jednou měsíčně a autoři projektu se chtějí do budoucna zaměřit také na další spisovatele.

"Zatím je to jednou za měsíc a když těch autorů bude více a lidé budou chodit, tak vždy jeden autor bude jednou měsíčně. Myslím si, že častěji to hrát nebudeme. Ale to je veliká budoucnost. My teď chceme hlavně rozkřičet toho Nerudu, protože jsme rády, že lidé chodí a že se smějí a navíc nás překvapilo, že je to pro intelektuály, ale i lidi, kteří třeba tak nečtou a hlavně se u toho smějí i děti, takže je to skvělé," řekla Gabriela Mikulková, autorka projektu. 

O celý projekt projevilo zájem divadlo A studio Rubín, kde si lidé od února mohou kupovat vstupenky.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu