• Načítám...
>

Praha dokončí stavbu Centrálního parku

  • 25. února 2022,
  • 9:50,
  • PRAHA,
  • Dagmar Kopečková

Zastupitelstvo hl. m. Prahy na svém únorovém zasedání odsouhlasilo záměr k dostavbě Centrálního parku na Jižním Městě v Praze 11. Práce by se zde měly uskutečnit v následujících dvou letech a hlavní město bude do parku investovat podle předpokladů 78 milionů korun bez DPH.

Reklama

Pražští zastupitelé odsouhlasili záměr k dostavbě Centrálního parku na Jižním Městě v Praze 11. Kromě vytvoření nové zeleně přinese rekonstrukce i možnost, aby se lidé mohli v areálu parku opět plnohodnotně scházet a užívat si volnočasové aktivity.

"Je to ten hlavní Centrální park mezi stanicí metra Háje a Opatov, již ty části bližší k metru byly v poslední době revitalizovány a asi dvě třetiny parku, které tvoří ten prostředek, jsme se rozhodli, že dáme do pořádku. I s DPH to bude stát 94 milionů korun, zatím jsme odsouhlasili, že vybereme zhotovitele, to znamená, že vybereme tu stavební firmu, takže to možná vysoutěžíme levněji, ale také možná dráže. Opravdu je to vysoká částka, kterou město investuje do revitalizace parku," řekl Petr Hlubuček, náměstek primátora hl. m. Prahy.

Konkrétně na místě vzniknou mimo jiné i zcela nové cesty pro pěší a cyklostezky. K dispozici by měla být i kavárna včetně zázemí a WC pro veřejnost. Aktuální stav parku rekonstrukci dle vyjádření městské části Praha 11 vyžaduje. 

"Ten prostor byl poprvé opraven někdy v 80. letech. Postupně se samozřejmě ta situace měnila a vyvíjela, ale nicméně, když vezmete stav osvětlení, které tam je, i vlastně ten vývoj, kterým prošlo, že tam zmizela pošta, nějaká hřiště, která tam byla, už také nejsou zcela funkční, tak jsme se dostali do situace, kdy je docela žádoucí provést nějakou komplexní změnu nebo komplexní obnovu toho prostoru," řekl Martin Sedeke, místostarosta MČ Praha 11.

"My jsme moc rádi, že se dnes povedlo schválit tuto etapu Centrálního parku, protože je to důležitá dostavba toho velkého parku, který vede od metra Opatov až na Háje," řekl Ondřej Prokop, zastupitel MČ Praha 11.

Práce by se měly uskutečnit v několika etapách a ukončeny by měly být v roce 2024. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu