• Načítám...
>

Praha postaví další P+R, vznikne na Opatově

  • 15. března 2022,
  • 14:49,
  • PRAHA 11,
  • Marek Tereba

V Praze vznikne další velkokapacitní parkoviště u stanice metra. Využít ho budou moci hlavně řidiči přijíždějící po dálnici D1. Kolik aut v něm zaparkuje a jak bude využita střecha parkovacího domu? Podívejte se na reportáž.

Reklama

Rada hlavního města Prahy schválila záměr na vypsání veřejné zakázky na stavbu park and ride parkovacího domu u stanice metra C Opatov. 

"Je koncipován tak, že jeho střecha bude zelená, bude tam takový parčík i s keři a stromy," řekl Adam Scheinherr, radní Magistrátu hl. m. Prahy.

 Momentálně mohou řidiči na Opatově zaparkovat na záchytné ploše v Chilské ulici. Tam se vejde 216 aut. Parkovací dům ale podstatně navýší kapacitu.

"Celkem jeho kapacita bude necelých 500 parkovacích míst," řekl Adam Scheinherr.

"Mám radost z toho, že se podařilo získat stavení povolení k té stavbě, která velmi ovlivní parkování, neboli dopravu v okolí metra stanice Opatov a na velkém území naší městské části. Za mě je to tak, že když se podaří tu stavbu dokončit, tak se uleví parkování našim občanům minimálně v průběhu dne, kdy jsou ty plochy obsazovány lidmi, kteří přijíždí za prací do hlavního města Prahy, což by pak pominulo," řekl Jiří Dohnal, starosta MČ Praha 11.

Nový parkovací dům umožní parkovat na celkem třech podlažích a na střeše navíc vznikne park pro místní obyvatele.

"Vzhledem k té koncepci i s tím parčíkem, tak cena je předpokládána okolo 750 milionů korun," řekl Adam Scheinherr. 

Praha tak nadále rozšiřuje počet park and ride parkovacích míst. Stavět by se mělo začít ještě letos na podzim a hotovo by mělo být nejpozději v první polovině roku 2024. Naposledy Praha zprovoznila parkovací dům loni v prosinci na Černém Mostě. V současnosti buduje také parkovací dům v Nových Butovicích.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu