• Načítám...
>

V Národním muzeu se tančilo

  • 27. března 2022,
  • 17:52,
  • PRAHA,
  • Jaroslav Šetlík

V Národním muzeu se tančilo na kolečkách. Konal se zde ples, který byl určený nejen lidem s handicapem. Na jeho programu byl například koncert kapely studentů a absolventů školy Jedličkova ústavu - The Tap Tap.

Reklama

Prostory Národního muzea doslova roztančili vozíčkáři. Konal se tu další ročník Plesu na kolečkách, který byl určený nejen pro lidi s handicapem.

"Dnes máme třetí ročník Plesu na kolečkách, s tím že první ročník byl v roce 2019 a od té doby byl covid, PES a vše možné. Takže se nám nepodařilo ten druhý ročník ani uskutečnit. Jsme moc rádi, že napočtvrté už jsme tady, moc se na to těším, přijede na 50 vozíčkářů, všichni píší, jak se moc těší a opravdu si nechali ty vstupenky celé ty tři roky u sebe, takže mám radost," řekla Jitka Vaculíková, organizátorka plesu.

"Já jsem velice rád, že tato akce vznikla za našeho působení na magistrátu, snažíme se bourat ty bariéry v bezbariérovém přístupu do MHD i pěší a jiné prostupnosti města. Já jsem rád, že organizátoři tohoto plesu bourají ty bariéry mezi všemi bez rozdílu. První ročník byl v roce 2019, pak to přerušila pandemie koronaviru, tak jsem rád, že se teď potkáváme aspoň tady v roce 2022 na druhém ročníku," řekl Zdeněk Hřib, primátor hl. m. Prahy.

O zábavu během celého večera se starala například kapela The Tap Tap a nechybělo ani několik tanečních vystoupení.

"Mezi jednotlivými vystoupeními kapel budeme mít předtančení na vozíku, což je také úplně úžasné. Sportovní klub vozíčkářů bude tančit několik tanců, máme tady tanečníky z Olomouckého kraje, protože na prvním ročníku byla Ostrava a Brno, takže nejsme jen pražští. Letos jsme si pozvali tanečníky na vozíku z Olomouckého kraje, ještě máme tombolu, dýdžeje, takže opravdu pestrý program. Moc se všichni těšíme," řekla Jitka Vaculíková. 

I letošní ročník Plesu na kolečkách sklidil velký úspěch a organizátoři se tak již brzy začnou připravovat na další ročník.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu