• Načítám...
>

Praha zastropovala jízdné v aplikaci PID Lítačka

  • 4. dubna 2022,
  • 15:36,
  • PRAHA,
  • Jaroslav Šetlík

Cestující v pražské MHD nově nezaplatí za nákup jednotlivých jízdenek v aplikaci PID Lítačka více než 120 Kč. Takzvané zastropování funguje od 1. března a platí pouze na území hlavního města Prahy, tedy v pásmech P+0+B.

Reklama

Při nákupu jednotlivých jízdenek v aplikaci PID Lítačka lidé nově nezaplatí denně více než sto dvacet korun. Takzvané zastropování platí pouze na území hlavního města Prahy, tedy v pásmech P+0+B.  

"V momentě, kdy překročíte tento limit, tak to znamená, že dostanete od aplikace nabídku možnosti cestovat až do půl druhé ráno následujícího dne zdarma. Není to jen do půlnoci, ale ještě kousek přes půlnoc. Tento princip se osvědčil v řadě evropských měst, takže si myslím, že se určitě osvědčí i tady, proto jsme k tomu přistoupili i tady a já to vnímám jako jednoznačně krok správným směrem," řekl Zdeněk Hřib, primátor hl. m. Prahy.

"Jedná se o zvýšení komfortu, zvýšení pohodlí pro cestující, snížení stresu z nakupování jízdenek a vymýšlením, jakou jízdenku si mám koupit, takže si myslím, že když nám to moderní technologie umožňují a je to ozkoušené v zahraničních městech, tak proč to neudělat i v Praze," řekl Adam Scheinherr, náměstek primátora hl. m. Prahy.

Denní zastropování jízdného je další z řad výhod, které aplikace PID Lítačka poskytuje cestujícím.

"Myslím si, že je ta aplikace dobrým příkladem toho, že digitalizace usnadňuje cestování po Praze a otevírá možnosti, které dříve nebyly možné. Budeme rádi, když do budoucna tu naší aplikaci bude využívat ještě více cestujících," řekl Tomáš Barczi, generální ředitel Operátor ICT.

Aplikace PID Lítačka by navíc již brzy měla přivítat další funkce. jednou z nich bude například možnost platby za parkování v zónách placeného stání.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu