• Načítám...
>

Praha zahájí rekonstrukci ZŠ Ružinovská v Praze 4

  • 25. dubna 2022,
  • 17:32,
  • PRAHA,
  • Dagmar Kopečková

Pražští radní odsouhlasili záměr obnovy budovy Základní školy Ružinovská v Praze 4. V plánu je mimo jiné obnova fasády, střechy, oken nebo elektroinstalace. Financování bude hrazeno z rozpočtu hl. m. Prahy v předpokládané výši přes 19 milionů korun a práce by se měly uskutečnit letos a v příštím roce.

Reklama

Základní školu Ružinovská v Praze 4 čeká velká rekonstrukce. Pražští radní na ni na svém zasedání schválili dotaci ve výši 20 milionů korun. Díky rekonstrukci dojde ke zkomfortnění školy jak pro žáky, tak i pro pedagogický sbor. Hlavní problém, který však Praha dlouhodobě řeší, jsou nedostatečné kapacity.

"Nejen s kapacitami základních škol, ale začínáme se potýkat i s kapacitami základních speciálních díky nárůstu dětí. Tedy nejenom v tom běžném školství, ale i ve školství speciálním," řekl Vít Šimral, radní hl. m. Prahy.

"Naše škola je zřízena pro vzdělávání žáků se speciálními vzdělávacími potřebami a všechno to jsou děti s poruchou rozvoje intelektu v pásmu lehkého a středního mentálního postižení, přičemž většina těch žáků jsou žáci s vícečetným postižením a vzděláváme i žáky s autismem. Těch máme v současnosti asi zhruba 45," řekl Milan Záruba, ředitel ZŠ Ružinovská.

Stavba je plánovaná ve dvou etapách. První z nich bude zahájena ještě letos a potrvá půl roku. 

"První okruh je vnější plášť budovy, to znamená výměna oken, lodžií, výměna hlavního vchodu, zateplení a práce, které jsou povrchové, okolo té budovy a druhý typ prací budou výměna elektřiny, rozvody internetu, elektrické rozvody," řekl Milan Záruba, ředitel ZŠ Ružinovská.

Druhá fáze začne v roce 2023 a vyžádá si i několik omezení a to po dobu celkem tří měsíců. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu