• Načítám...
>

Klusáci budou netradičně závodit až v neděli

  • 8. června 2022,
  • 15:13,
  • PRAHA,
  • Dagmar Kopečková

O víkendu se budou opět konat klusácké dostihy, tentokrát ale až v neděli. Hlavním dostihem bude Velká červnová cena hlavního města Prahy.

Reklama

Velká Chuchle bude o víkendu opět hostit klusácké dostihy. Tentokrát však klusáci na dostihovou dráhu vyrazí až v neděli. Pořadatelem dostihů je Český klusácký spolek.

"Byl založený před 10 lety právě proto, abychom pořádali a zachovali dostihy na pražském klusáckém oválu. Tento dostihový den probíhá za významné finanční podpory Magistrátu hlavního města Prahy, čehož si nesmírně vážíme a myslím si, že za celou klusáckou obec mohu říci, že jsme opravdu vděční, tu finanční podporu opravdu potřebujeme a opravdu si toho vážíme," řekla Michaela Zemanová, členka České klusácké asociace.

Připraven je bohatý závodní program. Hlavním dostihem bude Velká červnová cena hlavního města Prahy.

"Což je dostih započítávaný do celoročního seriálu Zlatého okruhu pro absolutní elitu tuzemských klusáků. Tentokrát se tento dostih poběží na vytrvalecké trati 2715 metrů a na startovním poli bude 6 koní. Vysokým favoritem mezi nimi je letos pětkrát neporažený hřebec Union Forces, který v sulce se svým stálým jezdcem Laurensem Rinkesem letos už vyhrál pětkrát," řekla Michaela Zemanová, členka České klusácké asociace.

Návštěvníci se tedy rozhodně mohou těšit na pořádnou podívanou, kterou nabídne i další odpolední dostih.

"Druhým magnetem odpoledne bude první klasický dostih sezóny, kterým je Jarní cena čtyřletých Praha TV, což je první část klasické Trojkoruny a ve startovním poli tohoto dostihu uvidíme také 6 koní. Zajímavostí je, že vlastně dvě třetiny toho startovního pole tvoří zástupci českého klusáckého chovu, nicméně oba favorité byli zakoupeni ve věku roku z nizozemského chovu. Jsou to hřebci Leroy W v sulce se svým trenérem Zdeňkem Vávrou a potom ještě Luthier Boko, kterého povede jeho stálý jezdec Laurens Rinkes a právě tento hřebec loni ročníku 2018 kraloval," řekla Michaela Zemanová, členka České klusácké asociace.

Tím program klusáckého dostihového dne pochopitelně nekončí. Návštěvníci se mohou těšit mimo jiné i na další díl seriálu Trotteur Francais pro francouzské klusáky. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu