• Načítám...
>

Sportovní den mládeže si užily děti z Lysolají

  • 15. června 2022,
  • 8:46,
  • PRAHA,
  • Jaroslav Šetlík

V pražských Lysolajích se konalo sportovní dopoledne pro mládež. Na místním hřišti se mohli žáci zúčastnit a poměřit síly v pěti kategoriích. Na výherce čekaly hmotné dary a také postup do velkého prosincového finále.

Reklama

Pražské Lysolaje hostily další zastávku Sportovního dne mládeže. Místní žáci tak mohli prověřit své schopnosti hned v pěti disciplínách.


"Městská část mě oslovila, abychom je zapojili do Národního sportovního projektu, takže máme pět soutěžních disciplín - fotbal, florbal, házená, frisbee a tenis. Máme přesně 54 dětí, to znamená, že jsem je rozlosoval do 10 týmů a já hledám jeden nejúspěšnější tým, který si v rámci skupiny zahraje ten finálový rozstřel," řekl Jan Váňa, organizátor akce.

Během dopoledne se všechny týmy vystřídaly na jednotlivých sportovních stanovištích. Hráči z nejlepšího týmu pak mezi sebou zabojovali o postup do celorepublikového finálového kola.

"Oni si zahrají mezi sebou v individuálních penaltových schopnostech, ti, kteří vydrží takzvaně tu psychiku a ten nápor, že na ně bude koukat celá škola, pan zastupitel, pan radní a že si zaslouží opravdu tu nominaci a reprezentaci za Lysolaje," řekl Jan Váňa, organizátor akce.

Lysolaje ale nebyly poslední zastávkou Jana Váni a jeho Sportovního dne mládeže. Před sebou mají ještě několik desítek míst.

"V podstatě pořád se pohybuji Praha - Středočeský kraj do konce našeho školního roku. Přes prázdniny je ten program trošku volnější, tam si mě zvou města na jejich městské akce a slavnosti a od 1. září to zase spustíme a tam budu muset vyjet do těch krajů vzdálenějších, což je Karlovarsko i Moravskoslezský kraj," řekl Jan Váňa, organizátor akce.

Celoroční série akcí bude následně zakončena zmiňovaným finále. To se uskuteční začátkem prosince v Poděbradech.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu