• Načítám...
>

Fest Michael opět odkryl kreativitu mladých umělců

  • 22. června 2022,
  • 18:41,
  • PRAHA,
  • Marek Tereba

Fest Michael je přehlídka tvorby studentů školy a Akademie Michael. Probíhá každoročně a letos se po covidových opatřeních vrátil se vší parádou. K vidění byly filmy, fotografie nebo díla studentů grafické tvorby.

Reklama

Již po třinácté se letos uskutečnil Fest Michael. Ten jako již tradičně představil to nejlepší z tvorby studentů Střední školy a Akademie Michael. K vidění byly fotografie, grafické práce i několik studentských filmů. Jejich slavnostní promítání se opět uskutečnilo v kině Lucerna.  

"Ty práce jsou, myslím, velmi podařené. Určitě nad nimi studenti strávili spoustu času a myslím si, že nejenom nám ve škole, ale i široké veřejnosti něco řeknou," řekla Monika Hrubešová, ředitelka školy Michael.

"Pracujeme hlavně na tom, aby zpracovávali témata, které jsou jim blízká a která se jich osobně týkají. Já si myslím, že se mění tím, že jim k tomu dáváme podmínky, aby se mohli měnit. Naše škola a ještě spíš náš filmový ateliér je k tomu ponouká, aby byli otevření, aby byli stateční, aby se nebáli. Vypadá to dobře, že je to baví," řekl Vladimír Michálek, vedoucí Ateliéru filmové tvorby Akademie Michael.

Po projekci proběhlo také slavnostní vyhlašování nejlepších prací, tentokrát na téma Nebezpečí. Zároveň byla zahájena vernisáž výstavy fotografií a grafických děl na náměstí Míru. Na samotném vyhlašování nechyběli kromě veřejnosti a studentů také pedagogové. 

"Já myslím, že mně přijdou ty filmy každý rok lepší a lepší. Jako kdyby studenti vyzrávali i díky tomu, že se vyvíjejí sociální sítě a více se točí, takže to je fajn. Já mám ráda filmy, ve kterých je humor, takže se mi líbila ‚zabíjačka‘," řekla Halina Pawlowská, spisovatelka a vyučující scenáristiky.

"Takže vítěz je i pro vás vítěz?"

"Ano," řekla Halina Pawlowská, spisovatelka a vyučující scenáristiky.

Na festival dorazil a ocenil nejlepší studenty také fotograf a učitel Tomáš Třeštík. 

"Já se budu opakovat, ale já mám pocit, že každý ten ročník je lepší a lepší, takže já jsem spokojenější a spokojenější," řekl Tomáš Třeštík, vedoucí Ateliéru fotografické tvorby Akademie Michael.

"Čím to podle vás je, že se to zlepšuje?"

"Nevím, to si moc neumíme vysvětlit. Hlásí se šikovnější studenti, mám pocit. Ne šikovnější, ale studenti s velkým zájmem o fotku. Teď tady jsou hodně práce třeťáků, ale teď už tady visí i druháci a my už tušíme, kdo půjde do prváku a podle přihlášek to je zase silný ročník," řekl Tomáš Třeštík, vedoucí Ateliéru fotografické tvorby Akademie Michael.

Panelová výstava fotografií a grafických prací bude na náměstí Míru k vidění až do 19. července. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu