• Načítám...
>

Letní scéna Musea Kampa uvádí divadelní recitál Marta

  • 11. července 2022,
  • 9:47,
  • PRAHA,
  • Dagmar Kopečková

Letní scéna Musea Kampa láká návštěvníky na jedinečné představení s názvem Marta. To vzniklo u příležitosti 80. narozenin Marty Kubišové a diváci se mohou těšit na opravdu skvělý kulturní zážitek.

Reklama

Marta Kubišová, zpěvačka a herečka, ale také chartistka a disidentka. Každopádně jedna z nejvýraznějších persón nejen ve světě české kultury. A právě na její počest a u příležitosti jejích 80. narozenin vzniklo i představení Marta, které mohou zájemci zhlédnout na Letní scéně Musea Kampa. 

"My to představení prezentujeme jako divadelní recitál, ale jde o to, že hrajeme takové pásmo jak jejích písní, tak to proplétá její život - od dětství až po revoluci. Takže se diváci dozví hodně věcí z jejího soukromí. Je to inspirativní příběh, který by měl každý vidět, protože ona dokázala tak, jak to cítila, žít v té nesvobodě, což je ojedinělá věc," řekla Daniela Sodomová, producentka.

V roli Marty Kubišové se alternují Hana Holišová a Berenika Kohoutová. 

"My už od začátku divákům prozradíme, že jsme tady my na tom jevišti. Já nebo když hraje Hanka, konkrétně. Je to o tom, že se jim celou dobu snažíme předat ty písničky a ten osud Marty Kubišové, ale vlastně jsme za sebe, což je jednodušší, než kdybychom tam nastoupily jako Marta Kubišová a nutily ty diváky, aby nám věřili, že jsem Marta Kubišová. Mně to hrozně pomáhá a je to pro mě hrozně fajn, že tam jsou během toho představení "zcizováky", kdy připomínáme, že nejsme Marta. Já nejsem Marta, já jsem Berenika. To je pro mě fajn," řekla Berenika Kohoutová, herečka.

Na jevišti se divákům představí i nespočet dalších známých českých tváří. A herci v rámci představení zasedli i do kapely. 

"Máme tady kapelu složenou jenom z herců, takže to je velmi ojedinělá věc. Ta kapela hraje velmi dobře, což nám řekli i různí muzikanti. Tak to si myslím, že je zajímavé," řekla Daniela Sodomová, producentka.

Divadelní recitál divákům přiblíží i mnohdy nelehký život známé české ikony Marty Kubišové. Zároveň obdivuhodné výkony herců spolu s krásným prostředním Letní scény Musea Kampa přináší bezesporu jedinečný kulturní zážitek. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu