• Načítám...
>

Klusáci budou po šesti týdnech opět závodit v Praze

  • 21. července 2022,
  • 9:07,
  • PRAHA,
  • Marek Tereba

Klusácké dostihy se po šesti týdnech vrací do Prahy.

Reklama

Klusácké dostihy se po šesti týdnech vrací do Prahy. Po dvou dostizích v Ostravě bude opět klusákům patřit již tuto sobotu 23. července Chuchle Arena Praha.

"V sobotu od 14 hodin nás bude čekat celkem 6 dostihů. Vrcholem mezi nimi jsou dva dostihy a je to pokračování seriálu pro francouzské klusáky. Tento dostih se jmenuje Cena Moravsko-slezského klusáckého spolku a bude v něm startovat 6 koní. Mezi nimi je tam i výborný Elixir de Charnie se svým trenérem Jaroslavem Dobrovolným, kteří poslední dva dostihy vyhráli a tudíž budou favority dostihu," řekla Michaela Zemanová, členka České klusácké asociace.

Významný bude také dostih Cena českých chovatelů klusáka. 

"Je to dostih, který vznikl z iniciativy našeho úspěšného chovatele doktora Milana Šímy a jak už název dostihu napovídá, tak je určen primárně českým odchovancům. Tohoto dostihu se zúčastní 6 koní, dvě čtyřleté klisny Barunka Misi a Ibi Lou, které pan doktor Šíma sám odchoval. Ty vybíhají ze základní mety 2 180 metrů a čtveřice pětiletých a starších klusáků jim bude poskytovat na startu výhodu 20 metrů. Mezi těmito koňmi je i výtečná klisna, která se jmenuje Masada a ta v sulce se svou majitelkou a chovatelkou Klárou Jelínkovou už letos vyhrála šestkrát a má velikou naději stát se letos už posedmé vítězkou," řekla Michaela Zemanová, členka České klusácké asociace.

V závěrečném odpoledním dostihu nebude chybět vzácná návštěva ze Švédska. Po třech letech dorazí Lins Tenson. Tak si nenechte klusácké dostihy ujít už tuto sobotu od čtrnácti hodin. Vstup na dostihy je zdarma. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu