• Načítám...
>

Hra Ivánku, kamaráde, můžeš mluvit...? se vrací na jeviště

  • 11. srpna 2022,
  • 15:53,
  • PRAHA,
  • Jaroslav Šetlík

Legendární představení Petra Čvrtníčka a Jiřího Lábuse, které vzniklo jako reakce na odposlechy fotbalových funkcionářů z roku 2005 pod názvem "Ivánku, kamaráde, můžeš mluvit...?" mohou diváci opět vidět na divadelních prknech. Znovu obnovenou premiéru uvedlo Divadlo Kalich na své letní scéně.

Reklama

"Ivánku, kamaráde, můžeš mluvit...?" To je název legendárního představení Petra Čtvrtníčka a Jiřího Lábuse, které vzniklo jako reakce na odposlechy fotbalových funkcionářů z roku 2005. 

"Dostali jsme nabídku pod Žižkovskou věží díky Kalichu si tady zahrát. Měli jsme čas s Jiříkem, náš báječný orchestr Bezdrev měl čas a ty notičky na nás počkaly těch pár let, co jsme to nehráli. Je to radost. Já bych to nijak nepřeceňoval, ale je to skvělé. Je to takové dokudrama, jak se teď říká podtržené symfonickou muzikou, operním zpěvem a velikou láskou nás všech k tomu tématu," řekl Petr Čtvrtníček, herec.

Po několikaleté pauze se tato hra opět vrací na divadelní jeviště. Diváci ji mohou vidět na letní scéně Divadla Kalich pod Žižkovskou věží. A proč by měli na tuto hru zavítat?

"Tak aby si také užili nějaké kultury. Je to zabalené do takových něžných kulis, že by se na to měli jít podívat. Spousta lidí si říká, že je to sprosté, ale když to vidí a vidí, že to je podtržené tou symfonickou muzikou a tím, jak to s tím Jirkou dáváme, je to taková pohádečka. I když samozřejmě reálná a smutná vzhledem k fotbalu," řekl Petr Čtvrtníček.

"Je to vše autentické. Je tam pár vět vymyšlených, ale jinak je to v podstatě vše autentická citace. Petr dělal tu textovou část, tak vybral některé věty z těch telefonních hovorů, které byly otištěny v Deníku Sport a z toho to sestavil. Takže to je život sám," řekl Jiří Lábus, herec.

Hru "Ivánku, kamaráde, můžeš mluvit...?" nabídne letní scéna Divadla Kalich pod Žižkovskou věží v této sezóně ještě dvakrát. Termíny představení najdete na webových stránkách divadla.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu