• Načítám...
>

Oprava Barrandovského mostu se možná protáhne

  • 6. října 2022,
  • 16:00,
  • PRAHA,
  • Jaroslav Šetlík

Správce stavby navrhuje protáhnout letošní práce na opravě Barrandovského mostu do 10. října. Termín ale není definitivní, obě strany o něm stále jednají. Důvodem posunutí termínu jsou vynucené úpravy projektu.

Reklama

První fáze rekonstrukce Barrandovského mostu jde pomalu do finále. Opravy začaly letos 16. května a dělníci nejprve demolovali nájezdovou rampu ze Strakonické ulice, kterou později vybudovali zcela novou, dále odfrézovali vozovku a odstranili římsy, zábradlí a izolace. 

"Nyní se blížíme do finále rekonstrukce Barrandovského mostu, to znamená, že nás čeká ještě poslední práce, to znamená položení povrchu a kompletní dovybavení toho mostu jako takového. To znamená zádržní systém, zábradlí, dále potom veřejné osvětlení a dopravní značení," řekla Barbora Lišková, tisková mluvčí TSK hl. m. Prahy.

Termín dokončení první fáze stavebních prací byl původně naplánovaný na 2. září. Tento termín byl již v létě posunut o 27 dní a následně až do 10. října. Ani toto datum ale není nejspíš definitivní.

"My nyní jednáme s naším správcem stavby a zároveň také se zhotovitelem. Správce stavby určil, že termín, který je v tuto chvíli reálný, je 10. října a zhotovitel trvá na datu 22. října. Nyní jednáme a přesné datum ještě v průběhu tohoto týdne upřesníme," řekla Barbora Lišková, tisková mluvčí TSK hl. m. Prahy.

Důvodem posunutí termínu jsou vynucené úpravy projektu. Svou roli v tom také sehrálo časté deštivé počasí.

"Toto prodloužení rekonstrukce je způsobeno technickým dořešením takzvané dobetonávky. Tuto dobetonávku bylo nutno provést na celém rozsahu tohoto opravovaného úseku. Je zvolena technologie speciálním vysokopevnostním betonem, takzvaným vysokohodnotovým betonem UHPC a tuto technologii jsme zvolili, abychom zvýšili životnost Barrandovského mostu," řekla Barbora Lišková, tisková mluvčí TSK hl. m. Prahy.

Dopravní opatření v okolí mostu budou tedy i nadále trvat, a to až do úplného skončení 1. fáze oprav. Otočná rampa, kterou nyní využívají řidiči u Lihovaru, by mohla zůstat otevřená i po skončení výluk způsobených opravou mostu. Ten patří mezi nejvytíženější komunikace v republice, denně přes něj projede kolem 140 tisíc aut.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu