• Načítám...
>

Lanová dráha na Petřín je mimo provoz

  • 13. října 2022,
  • 12:43,
  • PRAHA,
  • Monika Rusová

Lanová dráha na Petřín je jedním z nejvíce navštěvovaných turistických míst v České republice. Pokud se chystáte vyrazit nahoru na Petřín, počítejte s časově náročnější trasou, protože lanová dráha je aktuálně uzavřena.

Reklama

Lanovka na Petřín se 10. října zastavila. Provoz byl přerušen z důvodu pravidelné údržby.

"Pravidelnou revizi provádíme vždy na jaře a na podzim. Během této letošní podzimní odstávky provedeme například různá geodetická měření, různé kontroly a údržby, například traťových kladek a nebo třeba i osvětlení a podobně. A také v závěru provedeme i nezbytný úklid a například i pravidelné školení zaměstnanců," řekla Aneta Řehková - tisková mluvčí DP hl. m. Prahy.

Lanová dráha bude mimo provoz celkem 18 dnů a opět se rozjede ve státní svátek 28. října.

Do doby obnovy provozu lanové dráhy máte dvě možnosti, jak se nahoru na Petřín dostat. Buď půjdete pěšky z Újezdu a nebo si cestu můžete zkrátit tramvají číslo 22 do zastávky Pohořelec, odkud je to opravdu už jen pár kroků.

Mimo pravidelné výluky na jaře a na podzim čeká lanovou dráhu na Petřín mnohem delší uzavření. V průběhu roku 2024 bude lanovka mimo provoz 8 až 12 měsíců kvůli plánované modernizaci. 

"Cestující se mohou těšit na zmodernizovanou dráhu na Petřín včetně nových vozů. V současné době máme vybraného designéra a to studio Anna Marešová designers," řekla Aneta Řehková - tisková mluvčí DP hl. m. Prahy.

Lanovou dráhou se ročně sveze přibližně dva miliony cestujících. Právě díky rekonstrukci by se měla zvýšit i přepravní kapacita lanové dráhy až na 120 lidí. 

"První cestující by se mohli svést zmodernizovanou lanovkou na konci roku 2024," řekla Aneta Řehková - tisková mluvčí DP hl. m. Prahy.

Náklady na rekonstrukci tratě a nákup nových vozů je odhadován na 210 milionů korun. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu