• Načítám...
>

Zvířata v pražské zoo si vychutnala dýňové hody

  • 26. října 2022,
  • 17:09,
  • PRAHA,
  • Kristýna Svobodová

Žákům základních a středních škol začaly podzimní prázdniny. Pražská zoo si proto pro návštěvníky připravila tradiční program pro rodiny s dětmi. Komentované krmení dýní se uskutečnilo hned na několika místech. Pojďte se s námi na některé podívat.

Reklama

Školákům začaly podzimní prázdniny a mnohá místa nejen v Praze tak doslova zaplavily akce pro rodiny s dětmi. Výjimkou není ani pražská zoo, kde si zvířata doslova užila dýňové hody. 

"Těch zvířat, která dostávají dýně, je opravdu spousta. Najdeme je napříč celým areálem zoologické zahrady. Ten program je poměrně těsný. Každou čtvrthodinu, půlhodinu nějaké zvíře někde dostane dýně," řekl Filip Mašek - tiskový mluvčí Zoo Praha.

Komentovaná krmení si ale užili i přítomní diváci. Jednou z návštěvnicky nejoblíbenějších zastávek jsou želvy obrovské.

"Mají rády ty dýně, které mají barvu, která evokuje plody nebo květy. To znamená žlutá, oranžová, červená. Letos máme krásné oranžové dýně a želvy to mají moc rády," řekla Nataša Velenská - chovatelka plazů Zoo Praha.

To ale není jediné, co želvy na dýňových hodech baví. Tahle opancířovaná skupinka si totiž podle chovatelů užívala i přítomnost svých diváků.

"Já tady mám dokonce pár herců, exhibicionistů, kteří vyloženě mají rádi, když na ně lidé koukají a reagují na to. Takže když já potom vyzvu, aby jim na konci lidé zatleskali, tak oni vědí, že to tleskání je pochvala, už to znají ode mě, takže když vyzvu lidi, aby zatleskali a lidé zatleskají, tak to vidí, hned se ztopoří a podívají se a ví, že jsou oni v hlavní roli," řekla Nataša Velenská - chovatelka plazů Zoo Praha. 

Bohatou dýňovou nadílku si ale užili například i sloni. Ti se pro sladkou dužinu, kterou jim chovatelé připravili ve výběhu, přímo rozběhli. A bylo vidět, že jim chutná. Řada jiných zvířat v pražské zoo ale s dýněmi nakládá po svém.

"Některá ta zvířata se zajímají o tu samotnou dýni, jako třeba takoví lemuři nebo právě sloni, tak těm jde právě o tu dužinu. Pak jsou zvířata, která si s tím spíše hrají a potom je taková speciální kategorie zvířat, to jsou zvířata, která by se o tu dýni vůbec nezajímala, takže ji musíme naplnit červy jako pro hrabáče a nebo třeba mrtvou křepelkou pro tasmánské čerty," řekl Filip Mašek - tiskový mluvčí Zoo Praha.

Specialitou jsou třeba takové surikaty. Ty si dýni prý vydlabou a pak v ní i několik dní bydlí.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu