• Načítám...
>

Letiště Praha podpořilo české a slovenské výrobce

  • 3. listopadu 2022,
  • 12:05,
  • PRAHA,
  • Kristýna Svobodová

Vědomě udržitelné nákupy a podpora téměř třiceti českých i slovenských značek. To je jedinečný a udržitelný koncept store nesoucí název Future is Local na Letišti Václava Havla Praha.

Reklama

Future is Local - to je název nového obchodu na pražském Letišti Václava Havla. Ten se má zaměřit na podporu českých a slovenských výrobků.

"Ty produkty jsou od lokálních dodavatelů z Česka i Slovenska převážně na přírodní bázi, takže mají za sebou velmi zajímavé příběhy," řekl Richard Procházka - generální ředitel Lagardère Travel Retail ČR.

O těch se konec konců mohou čeští i zahraniční zákazníci dozvědět prostřednictvím QR kódů, které jsou k dispozici v regálech u všech nabízených značek. Zákazník jejich prostřednictvím získá o produktech informace navíc.

"Třeba odkud pochází, čím se zabývá, jestli je to kosmetika, fashion, jaké materiály pro to využívá. A nějaká hlavní myšlenka za tou značkou," řekla Jana Palounek - marketing manager Lagardère Duty Free.

Veškeré produkty by měly být vyráběny z kvalitního materiálu a navíc udržitelným způsobem s ohledem na životní prostředí. Stejným aspektům pak odpovídá i samotná konstrukce obchodu, který cestující najdou na Terminálu 2.

"Je to unikátní koncept tady na letišti od nábytku, přes podlahu až po regály, takže ta architektura je přísně přírodní," řekl Richard Procházka - generální ředitel Lagardère Travel Retail ČRů

Prostory obchodu tak například zdobí výhradně živé květiny. Přísná kritéria vzhledu prodejny i samotných výrobků má tak zajistit především cizincům možnost nakoupit ještě na letišti ryze český výrobek, třeba jako vzpomínku na Českou republiku.

"Chceme i zároveň mít kromě mezinárodních produktů a výrobků zastoupené i české značky, české výrobce, české dodavatele, české materiály. To bychom chtěli, aby si cestující odnesli nejen jako vizuální zážitek, ale aby si to také koupili v tom obchodě," řekl Jakub Puchalský - člen představenstva Letiště Praha.

Unikátní designový prostor s téměř 30 značkami tak nabízí tři druhy sortimentu: Slow Fashion, Clean Beauty a Dárkové předměty. Zákazníci tu najdou třeba dámskou i pánskou kosmetiku, vzpomínkové předměty, ale i produkty z materiálů typických pro Česko. Jako třeba tohle skleněné nádobí.

"Kolekce Dolce Vita je ručně foukaná, jedná se o ruční výrobu foukaného bezolovnatého křišťálu do dubových forem, což znamená, že sklo je lehčí, odlehčené, krásnější a dobře se recykluje," řekl Lukáš Jabůrek - tvůrce skleněné nápojové kolekce Dolce Vita.

A na své si ale přijdou i rodiny s dětmi.

"Ababu je česká značka, která vyrábí udržitelné značky v Čechách, snažíme se i z českých materiálů, pokud je to možné. Máme v nabídce i látky, ze kterých si začínající švadlenky mohou ušít tu hračku samy doma," řekla Jitka Charvátová - autorka značky Ababu.

Rozsáhlý sortiment pak pojí sdílené hodnoty bez kompromisů, česká tradice a unikátní příběhy.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu