• Načítám...
>

Vršovická hotelová škola vychovává odborníky

  • 18. listopadu 2022,
  • 9:40,
  • PRAHA,
  • Kristýna Svobodová

Střední hotelová škola Vršovická má dlouholetou tradicí a zkušenosti v oblasti hotelnictví, gastronomie a cestovního ruchu. Díky praxi v předních hotelech mají absolventi velké uplatnění po studiu. Škola nabízí i zahraniční praxi a stáže.

Reklama

Nedaleko Čechova náměstí v Praze 10 sídlí Střední hotelová škola Vršovická. Svým studentům nabízí dlouholetou tradici a zkušenosti v oblasti hotelnictví, gastronomie a cestovního ruchu.

"Ten absolvent naší školy má nesmírně široké pole uplatnění, a to jak v hotelích a restauracích, tak v oblasti cestovního ruchu, ať už je to cestovní kancelář, cestovní agentura nebo průvodcování," řekl Petr Vomela - ředitel SŠ Hotelová škola Vršovická.

Hotelová škola se zaměřuje na studijní obor Hotelnictví - tedy čtyřleté denní studium zakončené maturitní zkouškou. Studentům nabízí gastronomické nebo ekonomicko - manažerské předměty. Důležitou součástí studia je i povinná výuka dvou cizích jazyků. Důraz tady kladou na získání odborných dovedností. Praxi proto studenti vykonávají v tuzemských, ale i v zahraničních zařízeních.

"Tento obor se nedá vyučovat jen s hadrem a křídou, ale samozřejmě, že to chce sledovat ty moderní technologie, které jsou většinou natolik finančně náročné, že nejsou tady, tak se za nimi musíme vypravit někam jinam, takže ta spolupráce je skutečně důležitá pro nás," řekl Petr Vomela - ředitel SŠ Hotelová škola Vršovická.

Praktickou část výuky pak studenti mohou vykonávat přímo v prostorách školy. To se týká třeba předmětu technologie přípravy pokrmu.

"Tady v kuchyni připravujeme se studenty jednou týdně, oni mají menu, na které se připraví, nanormují si pokrmy, suroviny si nakoupí a z toho si potom oni připraví pokrm, jako zde vidíte, bramborovou polévku, máme dnes závitky z listové zeleniny," řekla Ilona Němcová - učitelka praktické výuky.

anketa

Jaké skleničky použít, jak připravit jídelní stůl, kam patří vidlička nebo třeba jak správně obsloužit hosta. I to se studenti učí v rámci předmětu technika obsluhy služeb.

"Náš předmět se zaměřuje zejména na obsluhu restaurací a v tuto chvíli probíráme víno, to znamená, aby věděli, jaké nabízíme odrůdy, jak lahev prezentovat a jak ji správně otevřít. V rámci předmětu technika obsluhy služeb se učíme také, jak správně prostřít tabuli, kam patří vidličky, kam patří nože, učíme se ten maximální počet příborů, které můžeme použít," řekl Martin Líbal - bývalý student a učitel techniky obsluhy a služeb.

O tom, že se škole daří vychovávat profesionály, svědčí i řada získaných ocenění a diplomů zdejších studentů. K rodinné atmosféře pak přispívá i fakt, že se úspěšní absolventi do školy vrací. A to nejen jako noví učitelé.

"Radost mi vždy dělá, když vidím bývalé absolventy, kteří se vrací do školy, hledají formy spolupráce, ale co víc, že do studia hlásí své vlastní děti, čili tady učíme už druhou generaci, která touto školou prochází," řekla Eva Rottová - vedoucí praktické výuky.

Hotelová škola ve Vršovicích studentům nabízí třeba barmanské, baristické nebo cukrářské kurzy. Od druhého ročníku pak také účast na cateringových akcích. Za zmínku stojí třeba akce na Pražském hradě nebo v Paláci Žofín.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu