• Načítám...
>

Oprava Ďáblické uzavře oba pruhy. Skončí v prosinci

  • 14. května 2024,
  • 8:02,
  • PRAHA,
  • Ondřej Švec

Pracuje se na rozsáhlé rekonstrukci Ďáblické ulice. Čeká ji nový asfalt, obruby i odvodnění. Uzavřeny budou kompletně oba jízdní pruhy, výluka se bude týkat i autobusů městské hromadné dopravy. Veškerá doprava bude vedena po objízdných trasách.

Reklama

Od poloviny dubna se v Praze - Ďáblicích pracuje na kompletní výměně vozovkového souvrství, povrchových znaků, chodníků a odvodnění.  Akce vzniká v koordinaci s Technickou správou komunikací hlavního města Prahy a městskou částí Praha - Ďáblice. 

„Jedná se o úsek, který je od ulice K Lomu po ulici U Parkánu. Tento úsek je rozdělený na jednotlivé etapy, protože my komunikaci vždy uzavíráme, a proto jsme ji museli rozdělit. Součástí jsou i přilehlé křižovatky,“ uvádí Barbora Lišková, tisková mluvčí TSK hl. m. Prahy.

Uzavřeny budou kompletně oba jízdní pruhy. Výluka se bude týkat i autobusů městské hromadné dopravy. Veškerá doprava bude vedena po objízdných trasách. 

„Pro individuální automobilovou dopravu máme objízdné trasy vedeny, v té první A a B etapě, přes ulici Cínoveckou a Libereckou. To je ta hlavní objízdná trasa. Nebo přes ulice U Parkánu, Šenovská, Spořická, Ústecká a Žernosecká. Tato trasa je určena spíše pro místní dopravu," konkretizuje Barbora Lišková, tisková mluvčí TSK hl. m. Prahy.

Přesný termín ukončení stavby a dopravních omezení bude ještě upřesněn. Předpokládá se ale, že v prvních dvou etapách se podaří stavbu urychlit. V tuto chvíli se pracuje s termínem dokončení na konci tohoto roku. V místě platí střední míra dopravní komplikace. Zejména v časech ranní a odpolední dopravní špičky je třeba počítat se zdržením v rozmezí 10 - 30 minut. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu