• Načítám...
>

Magistrát rozdá městským částem stamilionové dotace

  • 14. května 2024,
  • 22:22,
  • PRAHA,
  • Kristýna Svobodová

Rada města projednala finanční dotace pro městské části. Radnicím rozdá stovky milionů korun.

Reklama

Realizace další části pražského okruhu na východě města by podle vedení metropole mohla odstartovat v dohledné době. Pražští radní tak v polovině května schválili finanční kompenzace městským částem, kterých se výstavba dotkne nejvíc.

,,Čili mezi dálnicí D1 a oblastí Běchovic nebo přesněji oblastí Horních Počernic. Udělali jsme těmto městským částem radost, není to přímo klasická kompenzace, tím, že jsme projednali dotace pro tyto městské části v celkové částce 300 milionů korun," řekl pražský radní pro finance Zdeněk Kovářík (ODS).

Kompenzační částku z rozpočtu města ale ještě bude muset schválit zastupitelstvo. Pokud návrh projde, peníze si rozdělí městské části Praha 22, Běchovice, Dubeč, Kolovraty, Královice a Nedvězí.

,,Získají z městského rozpočtu částky na některé své priority, kterými jim pomůžeme v souvislosti s tím, že jim stát začne skutečně stavět pražský okruh, protože pro pražskou dopravu je to nezbytná investice," pokračoval Kovářík.

Sto milionů korun si pak ale rozdělí i další městské části. Pražští radní totiž projednali finanční rezervy, kterými město podpoří řadu projektů.

,,Od tělocvičny na Praze 20, přes malou kapličku, odkup staré školy v Nebušicích, kdo to tam znáte, je to zajímavá historická budova, sice poměrně malá, ale kdysi dávno sloužila jako hlavní škola v Nebušicích až přes realizaci dětského hřiště na Kopanině a volnočasový areál v Řeporyjích," uzavřel pražský radní Kovářík.

Praha pak také získala 11,5 milionu korun z Evropské unie na správu telematického majetku a na validační a informační systém dopravně technických informací. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu