• Načítám...
>

17. listopadu zakončili klusáci letošní dostihovou sezonu

  • 18. listopadu 2022,
  • 10:27,
  • PRAHA,
  • Kristýna Svobodová

Klusáci ve Velké Chuchli odběhli 17. listopadu poslední dostihy letošní sezony. Celé odpoledne přineslo zajímavou sportovní podívanou. Celkem osm dostihů nabídly absolutní, těsná i překvapivá vítězství.

Reklama

Na závodišti ve Velké Chuchli letos naposledy běželi klusáci. Na programu závěrečného dostihového dne se běželo celkem 8 dostihů. 

"Musíme říci, že za pořadatele, za Český klusácký spolek jsme velice spokojeni, jaké obsazení mají tyto dostihy. Sešla se tady téměř kompletní špička a přijelo nám devět koní z Rakouska a Německa," řekla Michaela Zemanová - členka výboru České Klusácké Asociace.

Zakončení letošní klusácké sezony ve Velké Chuchli provázelo deštivé počasí. Dostihové odpoledne ale bylo i přes to zajímavé. Nabídlo absolutní, těsná i překvapivá vítězství.

"Vzhledem k tomu, že už je úplný konec sezóny, tak teď bude také otázka toho, jak je který kůň ještě na konci sezóny ve formě. Může se stát to, že třeba teď vyhraje kůň, který třeba po celou sezónu neběhal tak dobře, ale třeba teď na podzim má dobrou formu. A to, že se můžeme dočkat třeba i nějakého překvapení v dostihu," řekla Michaela Zemanová - členka výboru České Klusácké Asociace.

A toho jsme se skutečně dočkali. V hlavním dostihu Velké ceny Sametové revoluce hlavního města Prahy na 2 180 metrů, kde se utkala absolutní klusácká špička, zvítězila klisna Masada v sulce s amatérkou Klárou Jelínkovou.

"Jaký byl průběh dostihu?"

"Pro nás ideální. Byla takhle vepředu hodně ráda, takže dostih se povedl," řekla Klára Jelínková - vítězka Velké ceny Sametové revoluce hlavního města Prahy.

"Byly během dostihu nějaké komplikace?"

"Nebyly. Už jsem si myslela, že nás porazí ty dva koně, co otočili koncem, ale vydržela to až do cíle, takže komplikace nebyly," řekla Klára Jelínková - vítězka Velké ceny Sametové revoluce hlavního města Prahy.

Hlavním favoritem byl vítěz dvou posledních dostihů Zlatého okruhu - kůň Perceval. Ve Velké ceně Sametové revoluce byl ale diskvalifikován. 

"Perceval zacválal už v prvním kole a byl diskvalifikován pro nečistý chod, takže šanci dostali další v pořadí," řekla Soňa Froňková - členka výboru České klusácké asociace.

Už před závěrečným obloukem se tak do čela dostala klisna Masada a své prvenství obhájila až do cíle. Výrazným dostihem pak byl také Memoriál Libora Pavlíka. V hlavním dostihu pro koně francouzského chovu zvítězil předpokládaný favorit Zdeněk Vávra s osmiletým ryzákem Embargo d´Ukraine.

"Byl to docela rychlý dostih na pozdní podzim a jsem rád. Já jsem to neměl úplně ideální, protože dva oblouky, třetí stopou, ale Embargo mi dnes udělal radost a vyhrál," řekl Zdeněk Vávra - vítěz Memoriálu Libora Pavlíka.

"Byly během dostihu nějaké komplikace?"

"Neměl jsem žádné komplikace," řekl Zdeněk Vávra - vítěz Memoriálu Libora Pavlíka.

Z osmi dostihů posledního klusáckého odpoledne letošního roku stojí za zmínku určitě také Zimní cena tříletých. Ve vrcholné zkoušce tříletého ročníku na 2 715 metrů zvítězila klisna Moriah Boko v sulce se svým trenérem Pavlem Vávrou. Tomu se tak podařilo získat titul šampiona profesionálních jezdců a tak nezbývá, než mu pogratulovat. Tímto dostihovým dnem klusáci skončili dostihovou sezonu. Zpátky na trať se vrátí až příští rok v dubnu.  

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu