• Načítám...
>

Zvířata v zoo si pochutnala na vánočních stromcích

  • 29. prosince 2022,
  • 14:32,
  • PRAHA,
  • Jaroslav Šetlík

V pražské zoo doznívá vánoční čas. Velcí kopytníci si tam totiž pochutnávají na vánočních stromcích. Ty zahradě po svátcích ve velkém darovaly místní i mimopražské firmy.

Reklama

Také v letošním roce si v pražské zoo pochutnávala zvířata na vánočních stromcích. Ty dostávali na přilepšenou k běžné stravě. Stromky zoo věnovali jejich prodejci.

"My tradičně po Vánocích předkládáme zvířatům, řadě druhů zvířat, vánoční stromky. Jsou to neprodané vánoční stromky, nikoli ty odstrojené z domácností, tam by mohly zůstat nějaké drátky nebo něco podobného. Ta zvířata dostávají ty stromky z různých důvodů. Tady ďáblové si s nimi budu hrát, jiná zvířata je opravdu okusují, to jsou třeba zubři, další kopytníci, některá zvířata z nich obírají takové ty ozdoby typu zeleniny, ovoce, křížal, to jsou třeba gorily. Nebo si s nimi hrají, ozobávají ty nejčerstvější výhonky, někteří ptáci používají větvičky na stavbu hnízd, čili to zužitkování těch stromků je velmi pestré," řekl Miroslav Bobek, ředitel Zoo Praha.

Zvířata si na více než třech stech stromcích pochutnávala v průběhu celého týdne. Nechyběli mezi nimi papoušci nebo například sloni.

"Ta zvířata jsou vybrána podle toho, jestli je to vůbec bude zajímat a nebo aby je to aspoň trochu zajímalo a mělo to i pro ně nějaký přínos. A pak ta denní doba, kdy to dostávají. Chceme ty dny nějak pokrýt, nechceme, aby třeba všechna zvířata to měla každý den, takže se udělal takový rozvrh, že každý den vybrané druhy ty stromky dostanou," řekl Miroslav Bobek, ředitel Zoo Praha.

Další várku stromků má zahrada připravenou na Nový rok. Ty, které zoo nepoužije jako krmivo, pak uplatní i v ptačích voliérách jako přirozené úkryty pro ptactvo.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu