• Načítám...
>

Otužilci plavali pod Karlovým mostem. Voda měla 6 stupňů

  • 6. ledna 2023,
  • 15:39,
  • PRAHA,
  • Kristýna Svobodová

Tříkrálové plavání ve Vltavě přilákalo čtyři desítky otužilců. Každoroční akce ve Vltavě u Karlova mostu v Praze se konala už po třinácté. Plavci zdolávali trasu podél Karlova mostu k přístavišti u Křižovnického náměstí. I díky poměrně teplému počasí nakonec všichni sportovci dorazili do cíle ve zdraví. Podívejte se sami.

Reklama

Tradiční tříkrálové otužilecké plavání zpestřilo v pátek kolem poledne dění kolem Karlova mostu v Praze. Otužilci se nejprve předvedli na břehu přímo u Karlova mostu a pak se přesunuli k molu. Krátce na to pak ze dvou lodí naskákali rovnou do chladné Vltavy.

"Plavalo se k pravému břehu, vychází to přibližně tak 200 metrů, dnes je takový větší proud, takže to bude trochu honička," řekl Vladimír Komárek - předseda České otužilecké asociace.

Tříkrálového plavání se letos zúčastnilo 43 plavců. Zima jim prý není, voda má 6 stupňů.

anketa

Akci už po třinácté uspořádalo Muzeum Karlova mostu společně s Českou otužileckou unií. V předchozích letech se ale voda pohybovala kolem jednoho stupně a někdy i méně. 

"Voda byla 6, 1 stupně, což je pro otužilce trošku horší pocitově, protože když lezeme z teplejšího vzduchu do studené vody, tak je to horší, než obráceně," řekl Zdeněk Bergman - převozník pražský.

Mezi 43 otužilci bylo letos i několik cizinců. Někteří z nich pak měli ale na teplotu vody trochu jiný názor, než jejich čeští kolegové.

anketa

Nakonec i díky poměrně teplému počasí všichni otužilci ke břehu doplavali v pořádku. Motivací byla v nedalekém Muzeu Karlova mostu i odměna pro plavce, a to ve formě převoznického punče nebo teplé polévky.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu