• Načítám...
>

Odstartovala soutěž pro zlepšení života v Praze

  • 17. ledna 2023,
  • 9:05,
  • PRAHA,
  • Kristýna Svobodová

Odstartoval 4. ročník soutěže Nakopni Prahu, která se zaměřuje na inovace a zlepšení života v metropoli. Hlavní město vítězný projekt ocení finanční odměnou 50 000 korun.

Reklama

Odstartoval 4. ročník soutěže Nakopni Prahu. Inovační maraton, který pořádá pražský magistrát, se zaměřuje na inovace a zlepšení života v hlavním městě.

"Cílem je motivovat týmy, které jsou dvou až čtyřčlenné k tomu, aby přinášely moderní a nové nápady, které pomohou v rozvoji města," řekl Vít Hofman - mluvčí Magistrátu hl. m. Prahy.

V loňském roce tak zvítězil projekt Řadička, který má pomoci řidičům tramvají zpřehlednit provoz na frekventovaných tramvajových křižovatkách. Noví zájemci se teď do soutěže mohou přihlašovat až do konce ledna.

"Lidé se mohou hlásit na webových stránkách registrace.nakopniprahu.cz a ty registrace jsou volné pro kohokoli, jenom je důležité, že to musí být dvou až čtyřčlenný tým," řekl Vít Hofman - mluvčí Magistrátu hl. m. Prahy.

Tři týmy, které v létě porota ocení, získají finanční odměnu v celkové výši 100 tisíc korun. Vítěznému týmu tedy připadne 50 tisíc korun, týmu na druhém místě 30 tisíc a třetímu 20 tisíc korun.

"Pokud se některý z těchto týmů rozhodne, že bude v tom svém řešení chtít pokračovat a realizovat ho do skutečného projektu, tak od společnosti Operátor ICT získá až šestiměsíční projektovou podporu a 200 tisíc korun," řekl Vít Hofman - mluvčí Magistrátu hl. m. Prahy.

Veřejnost se tak může přímo podílet na technologických inovacích, které mohou pomoci zlepšit život v metropoli.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu