• Načítám...
>

V divadle Hybernia si zazpívají v dešti

  • 26. ledna 2023,
  • 15:58,
  • PRAHA,
  • Veronika Kuželková

Jeviště divadla Hybernia se stalo novým dějištěm milostného příběhu zasazeného do Hollywoodu konce 20. let – premiéry se totiž dočkalo legendární Zpívání v dešti. Jeden z nejklasičtějších světových muzikálových titulů o počátcích zvukového filmu doprovází originální filmové projekce i výkony nejlepších českých muzikálových hvězd. Autentičnost představení dodávají dobové kostýmy i typické stepování ve vodě uprostřed jeviště.

Reklama

Divadlo Hybernia uvedlo legendární muzikál Zpívání v dešti. Diváci tak mohou načerpat auru starého Hollywoodu a na jevišti stříká dokonce i voda. Autentičnost představení dodávají dobové kostýmy i typické stepování ve vodě uprostřed jeviště. 

"Tento rok chystáme až pět premiér, což je na velikost toho našeho divadla opravdu nadstandardní počet, ale věříme si, že to zvládneme. Zpívání v dešti teď bude mít v polovině února - 12. února premiéru," řekla Eva Homindová Römerová, ředitelka divadla Hybernia.

"Je to z velmi atraktivního prostředí hollywoodské továrny na sny z 20. let, kdy muzikál přechází z němého filmu na mluvený. Je to nádherná komedie, velmi vtipná plná nádherných hudebních čísel, velkých stepařských čísel. Máme podle mě výborné obsazení už těch hlavních rolí z Liberce a tady jsme to doplňovali o pražské herce, zpěváky, tanečníky," řekl Oldřich Kříž, režisér.

Na jevišti se v klasickém příběhu potkají například Jan Kříž, Jan Révai, Robert Urban, Marie Křížová, Václav Vydra a další.

"S herci se pracovalo skvěle. Jsou velmi pokorní, jsou velmi poctiví a jsou talentovaní," řekl Oldřich Kříž, režisér.

"Moje role Cosmo Browna je role přítele hlavní hvězdy Dona Lockwooda, klavíristy, který ho vždy doprovází v němém filmu. Ale protože se nacházíme v době, kdy se film posouvá do zvukového filmu, tak samozřejmě validuje nad tím, kolik bude mít práce, kolik nebude mít práce, ale hlavním bodem nebo charakterem této postavy je určitý humor, přátelství s Donem Lockwoodem a vrácení jeho hvězdnosti zpět na zem," řekl Jan Révai, herec a zpěvák.

"Těším se moc a souvisí to právě s postavou, kterou hraji, protože ta se jmenuje Lina Lamontová, je to filmová hvězda v těch zlatých hollyoodských časech a ta moje role je nesmírně zábavná a veselá, takže zkoušení je úměrně tomu," řekla Kateřina Bohatová, herečka a zpěvačka.

"Já tam hraji samozřejmě komediální roli. Carmen Stracciatella - homosexuálního vizážistu," řekl Martin Pošta, zpěvák.

"Moje postava Kathy Seldenová je mladá, ambiciózní, zdravě ambiciózní herečka, která si plní svůj sen a na konci se jí splní. Takže co více si přát," řekla Marie Křížová, herečka a zpěvačka. 

"Moc se těšíme na rok 2023 a zveme všechny Pražany, všechny diváky k nám do divadla, budeme se těšit," řekla Eva Homindová Römerová, ředitelka divadla Hybernia.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu