• Načítám...
>

Středoškoláci se na Letné utkali o pohár v rybníkovém hokeji

  • 30. ledna 2023,
  • 12:44,
  • PRAHA,
  • Kristýna Svobodová

Kluziště na Letenské pláni hostilo Pražský středoškolský pohár v rybníkovém hokeji. Za podpory hlavního města Prahy se v něm utkalo celkem 16 pražských středních škol.

Reklama

Kluziště na Letenské pláni hostilo Pražský středoškolský pohár v rybníkovém hokeji. Nultý ročník turnaje byl rozdělen do tří dnů a utkalo se v něm celkem 16 pražských středních škol.

"Systém turnaje byl dvoukolový základních skupin a dnešním dnem turnaj vrcholí, to znamená, že tu máme čtyři nejlepší mužstva, která postoupila do dnešního finálového turnaje," řekl Petr Hanzlík - Jsme inline, organizátor akce.

Rybníkový hokej je druh ledního hokeje. Na menším hřišti proti sobě hrají vždy čtyři hráči proti čtyřem. Oproti klasickému hokeji se tady nepočítá s brankáři a hraje se na malé brány.

"Ve finálovém turnaji hraje každý s každým v tabulce, s tím, že jedno utkání má dvakrát dvanáct minut hrubého času. Velmi nás překvapilo, s jakými šikovnými hráči přijely střední školy z Prahy, dokonce se tu objevilo i několik mládežnických reprezentantů v ledním hokeji," řekl Petr Hanzlík - Jsme inline, organizátor akce.

"Já si myslím, že to je dobrý počin, vidíte, že to ty kluky baví a my jsme byli trošku překvapeni, jak je to rychlá hra v tomto provedení, že ten hokej může mít různé druhy forem a myslíme si, že tak jako třeba naši otcové hráli kdysi na rybníku, takže by to mohlo mít i tradici tady v Praze," řekl Ladislav Petera - Oddělení sportu, Magistrát hl. m. Prahy.

anketa

Zlato z nultého ročníku Pražského středoškolského poháru v rybníkovém hokeji bral nakonec tým z gymnázia Českolipská. Na druhém místě skončili hráči ze střední školy ART ECON a VOŠ Praha. Bronzovou medaili si nakonec odnesli studenti z Gymnázia Oty Pavla.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu