• Načítám...
>

Výměna kolejí na Malé Straně skončí v dubnu

  • 31. ledna 2023,
  • 14:52,
  • PRAHA,
  • Kristýna Svobodová

Kvůli opravě tramvajových kolejí bude až do konce dubna postupně ve třech částech uzavřen průjezd Malou Stranou od Letenské ulice po Újezd. Staré koleje tady sloužily bezmála třicet let.

Reklama

Průjezd Malou Stranou v Praze 1 uzavřela oprava tramvajové trati. Výměnu kolejí, která by se měla stihnout ještě do začátku turistické sezony, dopravní podnik rozdělil do čtyř etap. Ta první teď probíhá v Letenské ulici - od křižovatky s Klárovem po budovu Ministerstva financí. 

,,Až vlastně zadláždí kolej z centra, tak se budou moci do té opačné koleje, která vede směrem na Malostranské náměstí a ty další etapy, ty jsou potom v ulici Karmelitská a v ulici Újezd," řekl Jan Šurovský, technický ředitel Dopravního podniku hl. m. Prahy.

 V Letenské ulici sloužily čtyři kilometry původních kolejí od roku 1995, tedy 28 let. Jejich životnost je podle dopravního podniku u konce a oprava je nutná.

,,Tady vlastně vidíte, kolik toho železa za ten provoz zmizelo a že už tam zbývá jen velmi málo. To je vidět třeba tady," řekl Jan Šurovský, technický ředitel Dopravního podniku hl. m. Prahy.

V průběhu oprav mohou řidiči využívat objízdné trasy, které vedou po pravém břehu Vltavy a tunelem Blanka. K dispozici je také náhradní autobusová doprava. Predikovaný kolaps dopravy ale podle radnice první městské části zatím nehrozí. 

,,Uzávěra Malé Strany je samozřejmě závažný zásah do dopravy v centru města, ale pravda je, že většina řidičů respektuje ty objízdné trasy. Takže alespoň zatím se to jeví tak, že to není tak dramatické, uvidíme samozřejmě následující vývoj," popsala Terezie Radoměřská, starostka MČ Praha 1.

,,Já jsem překvapený, jak perfektně to má dopravní podnik zorganizované, protože to je opravdu radost se na to dívat. Já chci hlavně všem poděkovat. Poděkovat všem motoristům, kteří si skutečně zvolili jinou cestu, jinou trasu," řekl Vojtěch Ryvola (Naše Praha 1), radní MČ Prahy 1.

První etapa výměny kolejnic tady v Letenské ulici bude u konce 16. února. Kompletně hotovo bude ale 1. dubna, kdy se tudy opět rozjedou tramvaje. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu