• Načítám...
>

Praha začala se stavbou tramvajové tratě do Slivence

  • 2. února 2023,
  • 14:22,
  • PRAHA,
  • Kristýna Svobodová

V Praze odstartovala stavba tramvajové tratě ze sídliště Barrandov do Slivence. K jejímu dokončení teď dopravní podnik zahájil dostavbu navazující části z Holyně. Nový úsek bude mít asi 500 metrů.

Reklama

Praha začala se stavbou nové tramvajové trati z Holyně do Slivence. Koleje, po kterých budou vedeny linky číslo 4 a 5, mají navázat na úsek ze sídliště na Barrandově. Nový úsek bude dlouhý asi 500 metrů.

"Jsme v oblasti Barrandova, kde vzniká v podstatě nová městská čtvrť, bude tady bydlet okolo 8 tisíc obyvatel, takže vlastně rozhodně je jen přínosem pro místní z Holyně, Slivence, ale i pro nové obyvatele, aby zde byla kapacitní městská hromadná doprava," řekl Adam Scheinherr (Praha Sobě) - náměstek primátora hl. m. Prahy.

"Barrandov a to přilehlé okolí bylo tradičně obsluhováno autobusy, které nejsou tak ekologické, nejsou tak kapacitní, takže to zavedení té kapacitní ekologické dopravy bylo důležité," řekl Petr Witovski - ředitel DP hl. m. Prahy.

Nová tramvajová trať tak bude sloužit především obyvatelům Holyně a Slivence, ale také obyvatelům plánovaných bytových domů a návštěvníkům připravovaného obchodního centra. 

"Teď jsme u odstavných kolejí za tramvajovou zastávkou Holyně, za úvratí. Ta tramvajová trať, kterou budeme stavět, tu druhou a závěrečnou etapu, tak povede rovně tímto směrem ke křižovatce ulic U Náhonu a K Barrandovu. Tam překříží ulici U Náhonu, stočí se zhruba o 90 stupňů západním směrem a povede paralelně kolem ulice K Barrandovu," řekl Daniel Šabík - vedoucí odboru komunikace DP hl. m. Prahy.

Na prodloužené trati pak budou zpočátku vedeny linky číslo 4 a 5.

"Do Slivence by podle koncepce, kterou schválila rada města v minulém roce, měla být prodloužena nejen současná linka 5, ale i linka 4, která jezdí ve špičkách pracovních dní a ty vozy, které dnes máme vázány na linku 5, ty obousměrné, tak ty by měly být převedeny na tramvajovou linku do Libuše, protože v Libuši také bude nějakou dobu jen úvraťové obratiště," řekl Jan Šurovský - technický ředitel DP hl. m. Prahy.

Stavba navazující trati z Barrandova do Slivence teď potrvá asi 8,5 měsíce. Nový úsek vyjde Dopravní podnik na zhruba 233 milionů korun.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu