• Načítám...
>

Žluté lázně rozzářila valentýnská romantika

  • 7. února 2023,
  • 16:51,
  • PRAHA,
  • Kristýna Svobodová

Světelná srdce, romantické uličky a desítky valentýnských symbolů lákají na procházku zamilované páry, ale i rodiny s dětmi. Žluté lázně se proměnily v romanticky laděný park. Ten návštěvníkům nabízí stovky 2D a 3D světelných instalací a půvabné melodie.

Reklama

Světelná srdce, romantické uličky, lavičky pro milence a desítky valentýnských symbolů. Areál Žluté lázně v pražském Podolí se převlékl ze zimního do zářivě zamilovaného kabátu.

"My jsme chtěli navázat na úspěšnou vánoční výstavu, tak jsme se rozhodli, protože lidé potřebují občas zastavit a světit svátky, že bychom využili únor, kdy připomínáme sv. Valentýna, že si tady necháme vyprávět o lásce, takže jsme zprostředkovali takovou romantickou procházku Žlutými lázněmi," řekla Eva Poláčková - jednatelka společnosti DECOLED.

V areálu je více než 300 světelných instalací, na kterých svítí zhruba 400 tisíc led diodových úsporných žárovek. Díky tomu prý hodinový provoz areálu vyjde zhruba na 50 korun.

"Opravdu ta expozice není energeticky náročná," řekla Eva Poláčková - jednatelka společnosti DECOLED.

"Kdybychom to měli v těch standardních světýlkách, kolik by to stálo, abychom to mohli srovnat?"

"Ve standardním provedení je to minimálně desetkrát dražší a náročnější," řekla Eva Poláčková - jednatelka společnosti DECOLED.

Proměnou v areálu prošla většina expozic, včetně asi padesáti nových fotokoutků, kde nechybí rudá srdce, zářiví andělé ani třpytivé labutě nebo sám bůh lásky Amor. Procházka celým areálem trvá asi hodinu a expozice mají připomenout lásku současnou i tu minulou.

"V té procházce bychom chtěli připomenout, že i láska se vyvíjela v čase v nějaké kulturní podmíněnosti a tak bychom chtěli simulovat takovou tu procházku té pozemské lásky, tak jak ji staří Řekové označovali slovem éros a filia až po tu božskou - nebeskou agapé, kterou v našem případě výstavy symbolizuje pomyslné nebe a andělé," řekla Eva Poláčková - jednatelka společnosti DECOLED.

"Vím, že na Vánoce jste se sem snažili dávat hlavně české motivy, je tomu tak i teď?"

"Ano, my jsme tradicionalisté a většina naší výstavy vzniká v našich dílnách u našich grafiků a designérů a snažíme se zůstat věrní české tradici," řekla Eva Poláčková - jednatelka společnosti DECOLED.

Sv. Valentýn se slaví 14. února a v povánočním čase se na něj lidé často soustředí. Expozice má ale ukázat, že svátek pochází z tradic Evropy a jeho poselství nemusí být omezeno na jediný den.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu