• Načítám...
>

Primátor Bohuslav Svoboda posnídal společně s novináři

  • 23. února 2023,
  • 11:54,
  • PRAHA,
  • Monika Rusová

Na Mariánském náměstí, v sídle primátora hl. m. Prahy, se konala pracovní snídaně. V dopoledních hodinách se zde setkal Bohuslav Svoboda s pozvanými novináři, aby společně u stolu nad dobrým jídlem pohovořili o nejrůznějších tématech. Primátor přislíbil, že toto shledání se bude konat pravidelně alespoň čtyřikrát do roka, protože komunikace mezi médii a Magistrátem hl. m. Prahy je pro něj velice důležitá. S úsměvem konstatoval, že schůzky chce mít vždy v přátelském duchu a jediné, co na nich bude měnit je nabídka ovoce, podle toho, jaká bude sezóna.

Reklama

Nově zvolený primátor hlavního města Prahy Bohuslav Svoboda uspořádal pár dní po uvedení do funkce pracovní snídani. Na ní odpovídal na otázky novinářů a představil své vize.

"To považuji za nesmírně důležitou věc, protože komunikace mezi lidmi je obecně nutná a komunikace mezi magistrátem a sdělovacími prostředky je nezbytně nutná," řekl Bohuslav Svoboda (Spolu) - primátor hl. m. Prahy.

První oficiální jednání u kulatého stolu v sídle Magistrátu hl. m. Prahy trvalo lehce přes jednu hodinu a odehrálo se ve velmi neformální atmosféře. 

"Bude se to opakovat. Ta moje představa je, že by to určitě mělo být alespoň čtyřikrát do roka," řekl Bohuslav Svoboda (Spolu) - primátor hl. m. Prahy.

Nutnost prohlubování vztahů se zeměmi, které mají společné zájmy, potřeba vytvořit optimální podmínky pro cestovní ruch nebo udržet Prahu mezi nejbezpečnějšími městy Evropy. Nejen to patřilo mezi probíraná témata. 

"Jako první chci skutečně řešit funkci toho magistrátu jako takovou. Víte, že tam máme řadu zvláštních příběhů, jako je zasedání do pozdních ranních nebo časných ranních hodin, podle toho, co je pro vás pět hodin ráno - jestli pozdě nebo brzy ráno, že tam máme bezbřehé diskuze a jsem přesvědčen o tom, že toto je první věc, kterou musíme upravit, vyřešit, protože fungující magistrát musí být fungující a ne klopýtající přes takové překážky formálního nebo technického charakteru," řekl Bohuslav Svoboda (Spolu) - primátor hl. m. Prahy.

Primátor Bohuslav Svoboda na setkání pochválil práci na zahraničních vztazích svého předchůdce Zdeňka Hřiba. V neposlední řadě hájil i nominaci Pavla Béma do odborné komise se slovy, že jeho odbornost na protidrogovou problematiku je nezpochybnitelná a proto mezi členy poradního orgánu radních má své místo zaslouženě. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu