• Načítám...
>

Vazební věznice hlásí podstav a tak pořádá nábory

  • 1. března 2023,
  • 15:40,
  • PRAHA,
  • Monika Rusová

Vazebním věznicím v Čechách chybí téměř 1000 lidí. Vazební věznice Praha Ruzyně svým novým zaměstnancům slibuje jistotu v nejisté době. Po absolvování přijímacích testů nabízí kromě měsíčního příjmu náborový příspěvek, příplatky na ošatné, sport, kulturu, rekreaci, ale i bezúročné půjčky, výhodné telefonní tarify a příspěvek výsluhový.

Reklama

Vazební věznice Praha Ruzyně chce rozšířit řady svých příslušníků. Náboru se můžou zúčastnit ženy i muži od 18 let, kteří jsou bezúhonní a mají české občanství.

"Nábor má několik částí, hlavní je test osobnosti a způsobilosti, potom je test fyzické zdatnosti a zdravotní prohlídka. Nejdůležitější je ten test osobnosti a způsobilosti, takzvaný psychotest, protože ten když nesplní, tak bohužel nemůže dál pokračovat v přijímacím řízení," řekl Luděk Trčka - personálního manažer Vazební věznice Praha Ruzyně.

Písemný test má téměř 500 otázek a je to to první a současně to nejtěžší, co zájemce musí splnit. Otázky jsou zaměřené na příklad na IQ, schopnost soustředění nebo vytrvalost. 

"Ten fyzický test se skládá ze člunkového běhu, celomotorického testu, sedy lehy a běh na jeden kilometr + kliky," řekl Luděk Trčka - personálního manažer Vazební věznice Praha Ruzyně.

Vazební věznice se dlouhodobě potýká s nedostatkem personálu a tak kromě měsíční mzdy nabízí i spoustu jiných benefitů. 

"Máme třeba benefit rok ubytovnu zdarma, která je tady u smluvního partnera, pak máme částky FKSP, což je fond kulturních a sociálních potřeb. Vazební věznice Ruzyně má pro letošní rok stanovených 12 500 korun plus benefit strava, rekreační zařízení, plus ještě můžeme navrhnout příslušníka a sdělit, že má nárok na náborový příspěvek, což je ve výši 150 tisíc korun, který se vyplácí jednorázově po devíti měsících služby," řekl Luděk Trčka - personálního manažer Vazební věznice Praha Ruzyně.

Nově přijatí strážní či dozorci ihned po nástupu absolvují základní výcvik se služební zbraní, kterou je samopal EVO nebo pistole. 

"Aby ji používal bezpečně, jen k tomu, k čemu je ta zbraň určená a v podstatě ke své ochraně. Nejedná se o zbraň, která slouží k útoku vůči třetí osobě nebo další osobě," řekl Luděk Trčka - personálního manažer Vazební věznice Praha Ruzyně.

V případě neúspěchu u náborových zkoušek není všem dnům konec. Zdravotní a tělesné testy lze opakovat po pár týdnech a psychotest znovu po dvou letech. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu