• Načítám...
>

Oprava mostu na Zbraslavi komplikuje provoz

  • 13. března 2023,
  • 13:24,
  • PRAHA,
  • Jaroslav Šetlík

.

Reklama

Most Závodu míru na pražské Zbraslavi prochází v těchto dnech pravidelnou údržbou. Během jednoho měsíce trvajících oprav dojde k opravě dilatací.

"Jedná se o běžnou údržbu, to znamená o výměnu mostních závěrů v dilatačních spárách mostu. Toto musí být prováděno vždy pravidelně na každém mostě po nějaké době, protože ta životnost mostních závěrů je kolem 20 - 30 let a proto musí být v nějakém čase vyměněna. U Mostu Závodu míru jsme se rozhodli toto vyměnit vzhledem k té dopravní zátěži ještě před zahájením rekonstrukce Barrandovského mostu druhé etapy a také před zahájením opravy Komořanské ulice. Tato oprava bude velmi rozsáhlá, bude se jednat o rekonstrukci nejen komunikace a křižovatky, ale také o výměnu inženýrských sítí a bude to poměrně komplikace pro tu danou oblast. Proto jsme se rozhodli, že ještě nyní vyměníme mostní závěry na Mostě Závodu míru," řekla Barbora Lišková, tisková mluvčí TSK hl. m. Prahy.

Ani tady se ale řidiči neobejdou bez dopravního omezení. 

"Po mostě je doprava vedena kyvadlově, to znamená, že tam je přenosná signalizace a řídí se, vždy je jeden jízdní pruh uzavřen, druhý je průjezdný. V tuto chvíli je uzavřen směr na Modřany a druhý směr na Zbraslav se uzavře 15. března a celá ta stavba bude trvat do 30. března. Jedná se tedy o měsíční stavební akci," řekla Barbora Lišková, tisková mluvčí TSK hl. m. Prahy.

Po celou dobu oprav je také uzavřena nájezdová rampa na most z ulice K Přehradám. Objízdná trasa je vedena ulicí K Přehradám a Žitavského.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu