• Načítám...
>

Druhá fáze oprav Barrandovského mostu začne v květnu

  • 13. března 2023,
  • 17:59,
  • PRAHA,
  • Kristýna Svobodová

Vedení hlavního města představilo druhou etapu oprav Barrandovského mostu. Ta má odstartovat 16. května a potrvá minimálně do konce prázdnin. Podle zástupců vedení Prahy bude nadcházející fáze rekonstrukce mnohem složitější a motoristům výrazně zkomplikuje dopravu.

Reklama

V polovině května odstartuje druhá etapa oprav Barrandovského mostu. Práce potrvají přes letní prázdniny. Uzavřená bude nájezdová rampa z ulice K Barrandovu na Barrandovský most.

"Upozorňuji, že přes to, že to vypadá z tohoto pohledu, že to bude stejné jako minule nebo minulý rok, tak nebude, bude to podstatně horší, podstatně větší problém, protože po té barrandovské rampě jezdí mnohem více aut," řekl Zdeněk Hřib (Piráti) - náměstek primátora hl. m. Prahy.

"Já bych vás chtěl všechny poprosit, kteří po Barrandovském mostě jezdí a v jeho okolí, o spolupráci a trpělivost. Provoz na mostě bude totiž výrazně omezen. Omezte také své cesty přes něj jen na ty nezbytné," řekl Bohuslav Svoboda (ODS) - primátor hl. m. Prahy.

Opravy budou zahrnovat, kromě nájezdové rampy, také práce na severní polovině jižního mostu. Doprava bude vedena ve dvou pruzích průběžných a jednom pruhu odbočovacím, a to v každém směru. Dopravní omezení jsou plánována v délce 92 dní.

"Vycházelo by to do 14. 8. 2023, ale upozorňuji, že to je rekonstrukce, mohou nastat nepředvídatelné okolnosti. Já předpokládám, že bychom to měli stihnout do těch prázdnin, ale stát se může cokoliv. Je to rekonstrukce," řekl Zdeněk Hřib (Piráti) - náměstek primátora hl. m. Prahy.

Objízdné trasy povedou po Strakonické a po Pražském okruhu. Stejně jako loni při první etapě bude i tentokrát otevřen sjezd u Písnice.

"Cílem těch opatření, jedním z hlavních cílů je zabránit vytvoření stojících kolon vozidel v tunelech v Městském okruhu. To by vedlo k uzavření těch tunelů a to je to, co opravdu nechceme," řekl Zdeněk Hřib (Piráti) - náměstek primátora hl. m. Prahy.

Zástupci vedení hlavního města pak opakovaně apelovali na řidiče, aby byli trpěliví a přes most jezdili pokud možno mimo dopravní špičku nebo ideálně, aby využívali MHD, která bude v době letních oprav posílena. Letos most čeká mimo jiné oprava svršku mostu, odvodnění nebo sanace spodní části nosné konstrukce. Podle náměstka primátora Zdeňka Hřiba most ale čekají ještě dvě etapy oprav, a to v letech 2024 a 2025. Celkově mají rekonstrukce Barrandovského mostu Prahu vyjít na 594,5 milionu korun.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu