• Načítám...
>

Praha podpoří turistiku částkou 8,3 milionu korun

  • 14. března 2023,
  • 10:58,
  • PRAHA,
  • Kristýna Svobodová

Praha v letošním roce finančně podpoří cestovní ruch jednou tak vysokou částkou než loni. Rada hlavního města už schválila 8,3 milionu korun, vyčleněno má ale na zlepšení turistiky celkem 15 milionů korun. Ty mají zamířit třeba do kampaně s názvem ,,V Praze jako doma". Ta má do metropole lákat domácí i zahraniční turisty třeba na volné vstupy do vybraných muzeí, galerií nebo zoo.

Reklama

Praha chce opět přilákat turisty. Na svou propagaci letos vyčlenila 15 milionů korun, tedy dvojnásobek toho, co v loňském roce. Rada hlavního města zatím schválila částku 8,3 milionu. Peníze teď zamíří třeba do projektu s názvem ,,V Praze jako doma".

"Tento projekt vznikl ještě za bývalé rady, v době postcovidu byl velmi úspěšný, přispěl k tomu, že cestovní ruch a kultura v Praze se v době po covidu nepoložily a že se naopak podařilo rychle nastartovat opětovnou návštěvnost Prahy, a to zvláště u českých turistů," řekl Jiří Pospíšil (TOP 09) - náměstek primátora hl. m. Prahy.

A tak se především na ně projekt zaměří i letos.

"Ukázalo se, že je to úspěšné, že opravdu český turista, když sem přijede na 2 - 3 dny, tak je to ekonomická síla, která se vyplatí a budeme cílit na ně, ale vedle toho samozřejmě i na zahraniční turisty," řekl Jiří Pospíšil (TOP 09) - náměstek primátora hl. m. Prahy.

V rámci kampaně byla v předchozích letech pro turisty přichystána řada speciálních voucherů. Turisté obdrželi slevy či volné vstupy do vybraných muzeí, galerií nebo do zoologické zahrady. Podobná lákadla pak pro české turisty Praha připravuje i letos.

"My teď ještě dotváříme model, že by to mělo mít určitý vliv na slevy vstupů do kulturních památek a tak dále. Nebude to ten model, jaký byl po covidu, i za bydlení v hotelu jste měli slevu do určitých památek, ale chceme i přes to návštěvníkům nabídnout nějaké možnosti slev. Teď na tom Prague City Tourism pracuje a v nejbližší době to představíme," řekl Jiří Pospíšil (TOP 09) - náměstek primátora hl. m. Prahy.

Cílem propagace je navázat na rekordní návštěvnost Prahy v předcovidovém roce 2019. Tehdy metropoli navštívilo 8,5 milionů turistů. 

"Rádi bychom se s tímto vrcholem vypořádali tak, že letos dosáhneme 80 procent. Já předpokládám, že do konce volebního období se dostaneme na rok 2019 a že ho možná i překonáme, ale letos je závazek 80 %," řekl Jiří Pospíšil (TOP 09) - náměstek primátora hl. m. Prahy.

Historické objekty Prahy, kam patří například Petřínská věž, navštívilo v roce 2019 2,1 milionu turistů. Loni to bylo 1,47 milionu turistů. 

"Letošní rok bychom rádi 1,7 - 1,8," řekl Jiří Pospíšil (TOP 09) - náměstek primátora hl. m. Prahy.

Konkrétní podobu letošní kampaně ,,V Praze jako doma" představí vedení Prahy na přelomu dubna a května. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu